Her beş Almandan biri yabancı düşmanı

Her beş Almandan biri yabancı düşmanı

Almanya'da genel olarak yabancı düşmanlığı azalma gösterirken, Müslümanlara ve Romanlara karşı düşmanlığın arttığı belirlendi.

Mucahid Yıldız'ın haberi:

Almanya'da yapılan yeni bir araştırmada uzmanlar, Alman ekonomisinin daha iyi olmasının ırkçı düşüncelerin azalmasını sağladığını bildirdiler. Ancak araştırmada Alman halkı arasında mültecilere ve Müslümanlara karşı düşmanlığın arttığı belirlendi. Araştırma sonuçlarına göre her 5 Almandan biri yabancı düşmanı.

Leipzig Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada yabancı düşmanlığının 12 yıl öncesinden daha az olduğu tesbit edildi. 2002'deki istatistik belirlemelerde ülkenin yüzde 10'u ırkçı gruplarda yeralırken, bu oranın şimdi yüzde 5,6'ya düştüğü belirlendi. Ancak Almanların üçte biri halen bazı etnik grupların ve Müslümanların Almanya'ya gelmesini istemiyor.

Yapılan ankette batı Almanya'da yaşayanların yüzde 73,5'i, doğu Almanya'da yaşayanların da yüzde 84,7'si mülteciler hakkında aşağılayıcı ifadeler kullandı. Romanların şehir merkezlerinden uzaklaştırılması gerektiğini düşünenler, kendisine soru yöneltilenlerin yarısını teşkil ediyor. Ankete katılanların yüzde 13,6'sı yabancılara karşı şövenist bir yaklaşım sergilerken, yüzde 5'i de antisemitik ifadeler kullandı. Ayrıca ankette kendisine soru yöneltilenlerin yüzde 76'sı iltica başvurularında toleranslı davranılmasını istemediklerini bildirdi. 2011'de yapılan ankette bu oran yüzde 25,8 olarak belirlenmişti.

Leipzig Üniversitesinin araştırmasında Almanya genelinde 2 bin 500 Alman'a sorular yöneltildi. 2002 yılından bu yana her iki yılda bir Almanya'daki aşırı sağcı görüşlerin gelişmesi inceleniyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.