Her aileden en az bir kişi bu eğitimi alacak!

Her aileden en az bir kişi bu eğitimi alacak!

Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, "Her aileden en az bir kişinin ilk yardım konusunda eğitim almasını hedefliyoruz" dedi.

Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, şu an hali hazırda 22 ilde 26 ilk yardım eğitim merkezi ile 100 binden fazla ilk yardımcı ve 2 bine yakın da ilk yardım eğitmeni yetiştirildiğini bildirdi.
 
Hacettepe Üniversitesinde düzenlenen "5. Ulusal İlk Yardım Sempozyumu"nda konuşan Güllüoğlu, sadece ilk yardım konusunun değil aynı zamanda afet ve acil durumlarında da ilk yardımın çok önemli olduğunu söyledi.
 
Güllüoğlu, ilk yardım konusunda Türk Kızılayının katkısının ne olduğu ve daha fazla neler yapılabileceğinin bilincinde olduklarını belirterek, sempozyum sayesinde istişareler yapacaklarını dile getirdi.
 
Türk Kızılayı olarak özellikle 1999'da meydana gelen Marmara depreminden sonra ilk yardımın standardizasyonu konusuna daha fazla önem verildiğini vurgulayan Güllüoğlu, "Şu an hali hazırda 22 ilde 26 ilk yardım eğitim merkezi ile 100 binden fazla ilk yardımcı ve 2 bine yakın da ilk yardım eğitmeni yetiştirildi" ifadesini kullandı.
 
Güllüoğlu, söz konusu 26 eğitim merkezinde 230'dan fazla ilk yardım eğiticisinin Türkiye'nin birçok noktasında halka ulaşmaya çalıştığına dikkati çekerek, bunun aslında bir toplum hizmeti olduğunu kaydetti.
 
Sadece ilk yardımla çözülecek olgu değil
 
İlk Yardım Yönetmeliği kapsamında tüm iş yerlerinde ilk yardım eğitiminin zorunlu hale geldiğine değinen Güllüoğlu, şunları söyledi:
 
"Biz bunu bir üste daha taşıyıp her aileden en az bir kişinin ilk yardım konusunda eğitim almasını hedefliyoruz. Ülkemizde kazalar, afetler ne yazık ki bizi etkiliyor, bu durum bizim için bir gerçek. Buna dair de önlemlerimizi almamız lazım. Kaza ve afetler aslında tek başına sadece ilk yardımla çözülecek bir olgu değil. Bu bir zincirin nihai neticesi olarak yaralanmalar ve ölümler ortaya çıkıyor. Ancak en azından o zincirin bir halkası olan ilk yardımın eksikliğini gidermek, bu zinciri kıracak olan noktalardan bir tanesi olacaktır."
 
Güllüoğlu, bu vesileyle kurumlararası işbirliğinin çok önemli olduğunu belirtti.
 
Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Uğur da afet ve kazaların maalesef Türkiye'de fazla sayıda meydana geldiğini ifade etti.
 
İlk yardım konusunda gerekli bilgi ve donanıma ülke olarak sahip olunması gerektiğine işaret eden Uğur, Hacettepe Üniversitesindeki ilk yardım hazırlıklarının Amerikan kuruluş tarafından üç yılda bir denetlendiğini anlattı.
 
Uğur, bu kuruluştaki kişilerle kaza ve afetlerdeki güvenlik kültürü konusunda toplantı yaptıklarını dile getirdi.
 
Ülke olarak her zaman ilk yardım için hazır olunması gerektiğine işaret eden Uğur, kazaları da önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.