Her 7 saniyede 1 kadın şiddet görüyor

Her 7 saniyede 1 kadın şiddet görüyor

Eğitimli kadınlar da dahil olmak üzere her 7 saniyede 1 kadın şiddet görüyor

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen “Kadına Şiddete Hayır” konferansı kadına yönelik şiddet hakkında korkutucu tabloyu gözler önüne serdi.
 
Konferansta konuşan İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevki Sözen, şiddetin statüsü olmadığını belirterek, “Eğitimli kadınlar da şiddete maruz kalıyor. Eğitimli kadınlar da dahil olmak üzere her 7 saniyede 1 kadın şiddet görüyor” ifadelerini kullandı.
 
Prof. Dr. Şevki Sözen, Nişantaşı Üniversitesi Marka Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ayça Can Kırgız, Yazar, Şair ve Akademisyen Yelda Karataş, Morçatı Kadın Sığınma Vakfı Yöneticisi Esen Özdemir ve Avukat Niyazi Atasoy gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen konferans, kadına yönelik şiddetin geldiği son durumu gözler önüne serdi.
 
“KOCAM BENİ DÖVERKEN NEDEN DÖVDÜĞÜNÜ SÖYLEMEZ”
 
Kadına yapılan şiddeti psikolojik açıdan ele alan Prof. Dr. Şevki Sözen, dünyada kadınların şiddete uğramasının önlenemediğini ve şiddetin artarak devam ettiğini belirtti. Her iki kadından birinin fiziksel hatta beraberinde cinsel şiddete uğradığını vurgulayan Sözen, ABD’nin yaptığı çalışmaya göre her yedi saniyede bir kadının şiddete uğruyor. ’Şiddete uğruyorsun ama neden bu şiddet?’ sorusunu yönelttiğimizde kadınların yüzde 42’sinden aldığımız cevap, ‘Bilmiyorum kocam beni döverken neden dövdüğünü söylemez’ şeklinde oluyor. Kadınlar kapıyı geç açınca, yemek yetişmeyince ya da yemek soğuk geldiğinde şiddet görebiliyor. Şiddetin statüsü yok ve eğitimli kadınların da şiddete maruz kaldığını bu kadınların şiddet gördüğünü gizleyerek ruhsal bölünmeler yaşadıklarını gözlemliyoruz” diye konuştu.
 
“KADIN PROGRAMLARI ŞİDDETİ KÖRÜKLÜYOR’’
 
Panelde kadına yönelik şiddetin medyaya yansımasını ele alan Nişantaşı Üniversitesi Marka Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ayça Can Kırgız, son yıllarda özellikle kadın programlarının bu şiddeti körüklendiğini belirtti. Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı Yöneticisi Esen Özdemir ise iki şiddet biçimi olan flört ve dijital şiddete çok fazla rastladıklarından söz ederek, “Teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte dijital şiddet mağduriyeti arttı. Çünkü artık herkesin elinde kamerası var, herkesin de mahremiyet alanı belirsizleşti. Hayatımızı kolaylaştıran şey yine biz kadınlara şiddet olarak dönüyor” dedi.
 
haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.