'Hep birlikte sabah namazına' projesine yoğun ilgi

'Hep birlikte sabah namazına' projesine yoğun ilgi

Antalya'nın Manavgat ilçe Müftülüğü tarafından, gençleri ve çocukları cemaatle namaza alıştırmak, cami cemaatini kaynaştırmak amacı ile başlatılan "Haydi Hep Birlikte Sabah Namazına" projesi yoğun ilgi görüyor.

Antalya'nın Manavgat ilçe Müftülüğü tarafından, gençleri ve çocukları cemaatle namaza alıştırmak, cami cemaatini kaynaştırmak amacı ile başlatılan "Haydi Hep Birlikte Sabah Namazına" projesi yoğun ilgi görüyor.

Sürücüler Ali Tezol Cami'nde gerçekleştirilen Sabah namazı buluşmaları sohbetini Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yard. Prof. Dr. Bünyamin Erul yaptı. Çolaklı beldesi Hacı Saadet Kurt Cami İmam Hatibi Mutsa Akbulut'un okumuş olduğu Kur'an tilavetinin ardından Sabah namazı kılındı. Sabah namazı bitiminde Manavgat Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi ekibinin söylediği ilahiler gönülleri coşturdu.

İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar yaptığı konuşmada, "Bizleri yoktan var eden, bizleri yoktan var ettiği gibi, varlığından haberdar eden, bizleri İslam ile şereflendiren, Sabah namazında bizleri buluşturan, cenabı hakka ne kadar şükretsek azdır. Camimizi dolduran değerli kardeşlerimiz Sabah namazı buluşmalarımıza göstermiş olduğunuz yoğun ilgiden dolayı Allah sizlerden razı olsun" dedi.

Prof. Dr. Bünyamin Erul ise "Dünya hayatı bir alışverişten ibarettir. Müslümanın takvimine, saatine göre Sabah namazıyla başlayan hayat, gün boyu Allah'ın rızasına uygun işlerle geçer. Aslında hafta bir kere böyle Sabah namazında buluşmak hoşumuza gidiyor. Çünkü biz bunu özledik. Televizyonların evimize girmeye başladığı tarihe kadar, esnafımız, çiftçimiz, köylümüz hayata Sabah namazıyla başlardı. Sabah namazı kılınır, kepenkler açılır, kapılara abdestle, besmeleyle açılır. Allah'tan helal rızık istenirdi. Müslümanın saati buydu. Yatsı namazı kılınır, yatsıdan sonra eve varılır, misafir bile olsa artık o saatte ayrılır, herkes istirahata çekilirdi. Sabah namazına uykusunu almış dinç bir şekilde kalkılsın diye. Ama 30-40 senedir Müslümanın saati değişti. Gece 12'lere kadar yatmayan bizler, Sabah namazına kalkamıyoruz. Camiye gelemiyoruz. Sabah namazının bereketinden yararlanamıyoruz" şeklinde konuştu.

Camiye gelen cemaate çorba ve çay ikramında bulunuldu.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.