Heniyye'den Gazze'nin yeniden imarı için çağrı

Heniyye'den Gazze'nin yeniden imarı için çağrı

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye, İsrail'in hava, kara ve denizden 51 gün süren saldırılarında yıkıma uğrayan Gazze'nin "acilen imar edilmesi" çağrısında bulundu.

İsrail saldırılarında yıkılan binaların oluşturduğu enkaz alanlarında incelemelerde bulunan Heniyye, burada yaptığı konuşmada, Gazze'ye uygulanan ablukanın tamamen kaldırılması, sınır kapılarının açılıp, bombardımanda yıkılan alanların acilen imar edilmesi gerektiğini belirtti. 
 
İsrail'le imzalanan ateşkes anlaşmasının takibi için komite kurulmasını da talep eden Heniyye ayrıca Filistinli grupları silahsızlandırmak amacıyla bölgesel veya uluslararası herhangi bir projeyi kabul etmediklerinni vurguladı.
 
Bu hafta İsrail, Ramallah ve Gazze'nin ardından Mısır'ı ziyaret eden Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, 12 Ekim 2014'te, başkent Kahire'de Gazze'nin yeniden imarı konusunun ele alınacağı konferans düzenleneceğini açıklamıştı. 
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren İsrail, 26 Ağustos'ta, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerde varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.
 
Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okulun tamamen yıkıldığı, 41 bin 350 ev, 197 cami ve 208 okulun zarar gördüğü Gazze'de, 2 bin 155 Filistinli hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.