Heniyye: İslam ümmetine saldırı niteliği taşıyor

Heniyye: İslam ümmetine saldırı niteliği taşıyor

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, "Karar, bölge düzeyinde korkunç dönüşümler vaktinin başlangıcı olacak. Aynı zamanda Filistin halkına, kutsal değerlerine ve İslam ümmetine saldırı niteliği taşıyor." dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planının tehlikeleri konusunda uyarıda bulundu.

Katar merkezli Al Jazeera kanalına konuşan Heniyye, kararın bir "macera", "hesap edilmemiş bir kumar" olduğunu belirterek, kimsenin bunun yansımalarını öngöremeyeceğini söyledi.

"Karar, bölge düzeyinde korkunç dönüşümler vaktinin başlangıcı olacak. Aynı zamanda Filistin halkına, kutsal değerlerine ve İslam ümmetine saldırı niteliği taşıyor." diyen Heniyye, böyle bir kararı almaktan vazgeçmesi için ABD yönetimine çağrıda bulundu.

Bazı liderlerle görüşmeler yaptığını, olayın tehlikesine uygun düzeyde pozisyonlar edinmelerini istediğini ifade eden Heniyye, Filistin halkının karara karşı çıkması konusunda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile anlaştıklarını belirtti.

"Topraklarımızda bir İsrail devleti yok ki başkenti olsun"

Kararın çıkarılmasını, "çözüm sürecinin bitişinin resmi olarak açıklanması" şeklinde değerlendiren Heniyye, Filistin halkının ABD'nin son yönelimleri karşısında teslim olmayacağını, kararın geçersiz olması için mücadele gücüne sahip olduğunu kaydetti.

Heniyye sözlerini şöyle sürdürdü:

"Karar, coğrafi ve tarihi gerçekleri değiştiremeyecek. Kudüs, Filistinli-Müslüman ve Arap kimliğiyle kalacak. Topraklarımızda bir İsrail devleti yok ki başkenti olsun."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.