Hendek'te hurma yetiştiriciliği yaygınlaşıyor

Hendek'te hurma yetiştiriciliği yaygınlaşıyor

Sakarya'nın Hendek ilçesinde fındığa alternatif olarak üretimi desteklenen hurma yetiştiriciliği yaygınlaşıyor.

Salih Hamurcu'nun haberi:

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, hurma yetiştiriciliğinin ilçenin geleceği adına büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Hendek'te hurma yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla belediye tarafından vatandaşlara ücretsiz 10 bin adet hurma fidesi dağıtıldı. Belediye Başkanı İnci, 10 bin adet daha hurma fidesi dağıtacaklarını belirterek, "İlçemizde hem yeşili çoğaltmak hem de yeni bir ürün kazandırmak adına Hendek hurmasını teşvik ediyoruz. Proje çerçevesinde vatandaşlarımız da bu konuda bilinçlenerek, hurmaları kurutup değerlendiriyorlar. Eskiden tütün vardı, daha sonra fındık ve şimdi de Hendek hurması var. Bu hurma değerlendirildiği sürece insanımızın kurtuluş reçetesi olacaktır.” dedi.

Hendek hurmasının ilçenin geleceği adına büyük öneme sahip olduğunu ifade eden İnci, şunları söyledi: "Çeşitli isimlerle anılan hurmanın adını 'Hendek hurması' olarak tescillendirdik. Başlatmış olduğumuz proje amacına ulaştı. Artık hanımlar hurmaları toplayıp kurutuyorlar ya da kaynatarak pekmezini ve marmelatını yapıyorlar. Projemizin hedefine ulaşması bizleri mutlu ediyor. İlerleyen yıllarda ham madde ihtiyacı sağlandığı zaman fabrika üretimine geçilebilecek. Hurma ağaçları yirmi yaşlarına geldiği zaman bir ağaç bir tona yakın hurma veriyor. Hendek hurmasını Sakarya’nın diğer ilçelerine de yayarak, üretimi teşvik edeceğiz."

HURMANIN FAYDALARI

Hurma kanser hastalığından korunmada önemli yer tutuyor. Kalp damar hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Kansızlığa, vitamin eksikliğine, mide ve bağırsak hastalıklarına, safra hararetini gidermekte, mide gastritini önlemekte, bağırsak iltihabını iyileştirmede fayda sağlıyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.