Hem Risale-i Nur, hem Atatürk'le poz vermek olmuyor

Hem Risale-i Nur, hem Atatürk'le poz vermek olmuyor

Hilal Kaplan'dan Ekmeleddin İhsanoğlu'na

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Hilal Kaplan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bir gün Risale-i Nur diğer gün Atatürk posteri ile poz vermesini eleştirdi.
 
Yeni Şafak'taki yazısında "Ortadoğu bataklığı"nın Kemalist halisünasyonun son ürünlerinden olduğunu belirten Kaplan, "Dindarlar ve Kürtler, şimdiye kadar cumhuriyetin içindeki 'Ortadoğu bataklığı'ydı. İstiklâl Mahkemeleri'nden Dersim Katliamı'na, dil devriminden başörtüsü yasaklarına tüm çabalar bu 'bataklığı' kurutmaya yetmedi. Neticede bataklık sineği gibi gördükleri kitleler, ülke üzerinden hem söz hem iktidar sahibi oldu" dedi.
 
Kemalist projenin ürettiği 'başarılı' öznelliklerin olduğuna dikkat çeken Kaplan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bir gün Risale-i Nur diğer gün Atatürk posteri ile poz vermesini eleştirdi:
 
"Ne var ki Kemalist projenin ürettiği 'başarılı' öznellikler elbette var. Dersim'de doğan Kemâl Kılıçdaroğlu'nun kendini yedi göbek Avrupalı sayıp, bataklık diyerek Ortadoğu coğrafyasını küçümsemesi bunun güzel bir örneği.
 
Aynı şekilde, 'bataklığın' göbeği olan Kahire'de doğup büyümüş, babası Kemalist zulümden Mısır'a sığınmış bir mülteci olan Ekmel Bey'in de, tecavüzden, varil bombalarından ve binbir türlü Şebbiha katliamından bu ülkeye sığınmış olan Suriyeli mültecileri aşağılaması, onları geri göndermekten bahsetmesi, onları kurtulunması gereken mikroplar mesabesinde görmesi de bunun başka bir örneği.
 
Ancak ikisi de, Türkiye'nin ne Doğulu ne de Batılı olabilmiş, geçmişiyle, diliyle ve coğrafyasıyla kavgalı döneminin öznelerine tekabül ediyorlar. Nitekim, bir gün Risale-i Nur'u, diğer gün Atatürk posterini, olmadı Türk Solu dergisini havaya kaldırıp poz verdiğinizde, hem dindar, hem Atatürkçü, hem de Türk solcusu olmuyorsunuz. Bilakis, tam da bunların hiçbiri olmadığınızı kanıtlıyorsunuz aslında.
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum