Hem Kur'an öğrenecekler hem spor yapacaklar

Hem Kur'an öğrenecekler hem spor yapacaklar

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın iş birliğinde düzenlenen 'Yaz Kur'an Kurslarına Katılacak Çocuklara Spor Eğitimi Verilmesi Programı' kapsamında, on binlerce çocuğun sporla tanıştırılması amaçlanıyor.

Kurslarda çocuklara 57 branşta eğitim verilecek.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, bu yıl 23 Haziran'da başlayacak ve 3 dönem halinde gerçekleştirilecek kurslar, tüm illerde uygulanacak.

Kurslar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri ile Müftülükler arasındaki koordinasyon sonucu spor dalına uygun mekanlarda Bakanlık bünyesindeki antrenörler tarafından düzenlenecek. Geçen yıl 35 spor branşında verilen eğitimler, bu yıl 57 branşa çıkarılacak. 2013'te 56 bin 374 çocuğu Kur'an ve spor eğitimiyle buluşturan kurslara bu yıl da çok sayıda katılımın olması bekleniyor.

'Uygulama olumlu sonuçlar doğuracak'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuya ilişkin yaptığı açıklamamada, projenin birden çok kazanımı beraberinde getirdiğini söyledi. Gelecek nesillerin her anlamda kendisini yetiştirebilmesi noktasında Bakanlık olarak çalışmalara en üst seviyede devam edeceklerini belirten Kılıç, "Diyanet İşleri Başkanlığımız ile güzel bir çalışmayı beraber hayata geçirdik. Yaz aylarında çocuklarımızın hem dini vecibelerini öğrenebileceği hem de sporun hemen hemen tüm branşlarıyla tanışabileceği bu uygulamanın çok olumlu sonuçlar doğuracağına inancım tam" dedi.

Bakan Kılıç, proje kapsamında çocukların erken yaşlarda sporla tanışacağına işaret ederek, "Bizler için bu çok önemli. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak sporu bir yaşam kültürü haline getirmek adına çalışmalarımız devam ediyor. Bu güzel projeye de bu gözle bakıyoruz" diye konuştu.

Hükümet olarak çocuklar ile gençlerin eğitim ve öğretimleri adına çok sayıda adım attıklarının altını çizen Kılıç, "Milli değerlerine bağlı, dininin gereklerini iyi bilen nesillerin ülkemizi çok daha aydınlık yarınlara taşıyacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.