Hem çevreci hem akıllı otobüsler geliyor

Hem çevreci hem akıllı otobüsler geliyor

İETT toplu taşıma konforunu arttırmak için 105 adet dizel yakıtlı körüklü otobüs ihalesi açtı.

Engelli kullanımına uygun ve 151 yolcu kapasiteli olacak otobüslerin tamamında sesli olarak yangın uyarı sistemi olacak.
 
Geçtiğimiz yıllarda bir kalemde 700 ve 250 otobüs ihalesi açan İstanbul Elektrikli Tünel ve Tramvay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT), yeni bir ihale açtı. Uzun güzergahlarda ve yoğun yolcu potansiyeli olan hatlarda kullanılan körüklü otobüs alımı için 4 Eylül'de yapılacak ihale sonucunda kazanan taraf 150 gün içerisinde 105 adet dizel yakıtlı otobüsü teslim edecek. 105 otobüsün 50'si ilk 120 gün içerisinde, kalan 55 tanesi ise 30 gün içinde teslim edilecek ve 2015'te yeni otobüsler trafiğe çıkacak.
 
SESLİ YANGIN UYARI SİSTEMİ OLACAK
 
Yeni otobüslerin özelliklerine ilişkin hazırlanan teknik şartnameye göre otobüsler basamaksız, engelli kullanımına uygun ve 151 yolcu kapasiteli olacak. Otobüs motorunda meydana gelecek ısı yükselmesi tehlikeli boyutlara ulaştığında araç sesli olarak 'Motorda yangın' diyerek uyarı verecek. Araçlar soğuk kış şartlarına da hazır olacak ve -20 derecede dahi çalışacak, şehir içi kış lastikleriyle zincir takmaya ihtiyaç duymayacak.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.