Hem cami hem kültür merkezi

Hem cami hem kültür merkezi

Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle 1,5 yıl önce hizmete açılan Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi kompleksinde eğitim faaliyetleri de yürütülüyor, kültürel etkinlikler de düzenleniyor.

Caminin Genel Koordinatörü Okan Kahraman, 'Sosyal medyayı kullanıyoruz. Camimizin ilimle kültürle anılmasını istiyoruz' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle 1,5 yıl önce hizmete açılan Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi kompleksinde eğitim faaliyetleri de yürütülüyor, kültürel etkinlikler de düzenleniyor. Konuyla ilgili bilgi veren caminin genel koordinatörü Okan Kahraman, cami kompleksi dahilinde bir 'sıbyan mektebi'nin 35 öğrencisiyle eğitime başladığını söyledi.

ÇOCUK KULÜBÜ KURULDU

Kahraman, Türkiye'de ilk kez bir camide çocuk kulübü kurduklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Yaz etkinliklerini tamamlayan çocukları bu kulübe kaydettirdik. Her cumartesi saat 10.00-13.30 saatlerinde tiyatro ve Kur'an, siyer ve İslam tarihi eğitimi veriliyor. Bunun dışında 25'er kişilik, en son teknolojiyle donatılmış 4 etüt sınıfı kurduk. Salı, perşembe ve cumartesi günleri ilk ve ortaokul ile lise talebelerine, üniversite öğrencileri takviye dersler veriyor. Bu öğrencilere emekleri karşılığında burs veriyoruz.'

SIBYAN MEKTEBİMİZ VAR

Mimar Sinan Camisi bünyesinde bir 'sıbyan mektebi' bulunduğu aktaran Kahraman,bu okulda 3-6 yaş arası çocukların hafta içi 5 gün eğitim aldıklarını söyledi. Kahraman, mektepte 5 öğretmen ve 35 öğrenci olduğunu anlatarak, öğrenci sayısının artacağını bildirdi. Kahraman, 'Osmanlı, Selçuklu modeliyle caminin bir merkez üssü olmasını istiyoruz. Bu caminin içinde koşan çocuklara kimse kızmıyor' diye konuştu.

Sosyal medyayı kullanıyoruz

Kahraman, alanında uzman konukların katılımıyla ayda bir konferanslar düzenlediklerini dile getirerek, 'Yaptığımız etkinlikler aslında bir camide olması gereken etkinlikler. Cami deyince insanların aklına birilerinin elinde yönetilen, yatsı namazından sonra kapısına kilit vurulan mekanlar anlamına geliyordu. Çalışmalarımızı pankartla duyuran Türkiye'deki ilk camiyiz. Sosyal medyayı kullanıyoruz. Camimizin ilimle kültürle anılmasını istiyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.