Helva sevenlere müjde!

Helva sevenlere müjde!

Susamda gümrük vergisi oranlarının düşürülmesi helva fiyatlarına da yansıyacak. Helvacılar fiyatları düşüreceklerini açıkladı.

İthal susamda vergi indirimi tatlı üreticileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Susam Tahin Helva ve Reçel İmalatçıları Derneği (SUTHER) Başkanı Necati Göksu, verginin yüzde 23,4’ten yüzde 10’a çekilmesini olumlu buldu ve ”Sektör olarak vergi indirimine ürün satış fiyatlarında indirime giderek anında cevap vereceğiz. Helva ve tahin ürünleri bakımından sektörümüz satışlarının yüzde 65'ini Ekim-Nisan döneminde yapmakta. Bu anlamda hem tüketiciler hem üretici firmalar vergi indirimi ile nefes alacak.” dedi.

İLK ÜÇTEN BİRİYİZ

Göksu, Türkiye’nin senede 150 bin ton susam tükettiğini, ithalatçı ilk üç ülkeden biri olduğunu bildirdi. Yerli susamın sektörün talebinin yüzde 5’ini karşıladığını, anlatan Göksu, şunları ifade etti: ”Türkiye’de üretilen susamın sektörün talebine yetişememesi nedeniyle imalatçı firmalar ithalata yöneldi. Devletin milli değerlerimizi korumak için susam ekim alanlarını genişletmesi ve çiftçilere bir takım teşvikler uygulaması gerek. Susam 50’yi aşkın gıda ve tatlıda kullanıldığı için gıda sektörü için kritik bir ürün.”

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.