'Hedefimiz Yemen kentlerini güvenli hale getirmek'

'Hedefimiz Yemen kentlerini güvenli hale getirmek'

Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun sözcüsü Asiri, şu an hedeflerinin Yemen kentlerinin güvenli hale getirilmesi olduğunu söyledi.

Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, operasyon için insani yardım yapma emri almadıklarını söyledi.

Riyad'da günlük olağan düzenlediği basın toplantısında konuşan Asiri, "Askeri operasyonlarımızda şu ana kadar insani yardım yapma emri almadık. Tüm yardım çalışmalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak şu an hedefimiz Yemen kentlerinin güvenli hale getirilmesi" dedi.

Yemen'de çalışan yaklaşık 11 Kızılhaç görevlisinin bugün tahliye edildiği bilgisini veren Asiri, yarın da yeni tahliyelerin olabileceğine değindi.

Ülkenin güneyindeki Aden kentinin durumuna da değinen Asiri, şöyle konuştu:

"Aden'den gelen haberler değişken. Orada vur kaç operasyonları yapılıyor. Bu militanlar (Husiler) vatandaşlara karşı düşmanca eylemlerde bulunuyor. Binalar ve yerleşimciler onların hedefi. Vurdukları askeri bir hedef yok." 

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun lojistik ve bilgi aktarımı konularındaki desteğinin sürekli devam ettiğini kaydeden Asiri, "Koalisyon, Şebva ve Dali kentlerinden Aden'e yönelen Husilere ait takviye güçleri hedef aldı" ifadelerini kullandı.

''Önlerinde iki seçenek var''

Asiri, militanların önünde, Yemen ordusuna ait karargahlarda kalarak hava saldırılarının hedefi olmak veya Aden'e yönelerek koalisyon uçakları için doğrudan kolay hedef olmak gibi iki seçenek bulunduğunu söyledi.

Militanların Aden'e ulaşmamasının garanti altına alınması için kente giden birçok yolun vurulduğunu aktaran Asiri, "Koalisyon kuvvetleri, birçok askeri karargahın yanı sıra meşruiyete isyan edip Yemen'in eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ile Husileri destekleyen militanlara karşı çok sayıda operasyon düzenledi" diye konuştu.

Asiri, hava operasyonlarının hedefinin, balistik füzeleri, hava savunma sistemini ve cephanelikleri yok etmek, militanların hareketini engellemek, yardım yollarını kesmek, Suudi Arabistan sınırının güneyindeki Husi karargahlarını vurmak olduğunu kaydetti. Asiri, koalisyona bağlı deniz kuvvetlerinin Yemen limanlarını kuşattığını ve adalarını izlediğini bildirdi.

Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerden sonra Husiler, Aden'e doğru harekete geçerek kentteki bazı stratejik noktaların denetimini sağlamış, Hadi yönetiminin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adıyla hava harekatına başlamıştı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.