Hedef, Unesco Kalıcı Miras Listesi

Hedef, Unesco Kalıcı Miras Listesi

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumunun "Dünya mirası geçici listesi"ne Türkiye'den son dahil edilen 13 alandan biri olan ve milattan önce 5 binli yıllara tarihlenen Aslantepe Höyüğü'nün dünya mirasları kalıcı listesine girmesi hedefleniyor.

Malatya Valisi Vasip Şahin, yaptığı açıklamada, geçen yıl ağustos ayı sonunda Aslantepe Höyüğü'nü ziyareti sırasında kazı heyeti başkanı ve üyeleriyle görüştüğünü, yaptıkları çalışmalar sonucunda höyüğün "Dünya mirası geçici listesi"ne aday gösterilmesi noktasında gerekli donelerin hazır olduğunu tespit ettiklerini söyledi.
 
"Aslantepe Höyüğü, son yıllarda daha da ön plana çıktı"
 
Aslantepe Höyüğü hakkında bilgi veren Şahin, şunları söyledi:
 
"Burada, şu ana kadar tespit edilen 3 bin-3 bin 500 yılları arasında yapıldığı düşünülen bir kerpiç saray, bir de 3 binli yıllarda yapıldığı tespit edilen tapınak var. Bize, orada çıkan 2 bine yakın mühür vesaire diğer bürokraside kullanılabilen eşyalar gösteriyor ki burası aynı zamanda bir yönetim merkezi. Aslantepe Höyüğü, bu özelliğiyle zaten son yıllarda daha da ön plana çıktı. Aslantepe Höyüğü, şu ana kadar tespit edilebilen en eski yönetim yeri veya yönetim anlamında düzenli bir hayatı olan yerleşim yeri olarak öne çıktı. Hem il hem ülke olarak bu değerimizi dünyaya çok daha hızlı, çok daha etkili şekilde tanıtmamız lazım" diye konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.