Hedef, Isparta'dan 70 ülkeye 1 milyon Kur'an-ı Kerim göndermek

Hedef, Isparta'dan 70 ülkeye 1 milyon Kur'an-ı Kerim göndermek

Ocak ayından itibaren başlayan "Dünya Kur'an okuyor" kampanyası kapsamında gelir seviyesi düşük ülkelere Kur'an-ı Kerim gönderiliyor

Hayrat İnsani Yardım Derneği üzerinden hayırseverlerin destekleriyle günde 10 bin Kur'an-ı Kerim basılan tesisten 2 yıl içinde 70 ülkeye 1 milyon Kur'an-ı Kerim gönderilmesi hedefleniyor.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Isparta Temsilcisi Muhlis Körpe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam coğrafyasına düzenledikleri gezilerde gelir seviyesi düşük bazı ülkelerde ciddi boyutlarda Kur'an-ı Kerim ihtiyacı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Bu tespit üzerine Türkiye'ye döndüklerinde fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Körpe, bu kapsamda ocak ayında "Dünya Kur'an Okuyor" kampanyasını başlattıklarını anlattı.

İhtiyacı olan İslam ülkelerine Kur'an-ı Kerim göndermeyi amaçladıklarını aktaran Körpe, şöyle devam etti:

"Maddi imkanlardan mahrum olan ülkeleri gezdiğimizde Müslümanların Kur'an-ı Kerim'e ihtiyacının olduğunu gördük. Burada bazı insanların luh ya da lef denilen bir tahta parçasına ezberlemek istedikleri ayetleri yazdıklarını ve bundan bile mahrum olanların kumlara ayetleri yazarak ezberlediklerini gördük. Bunun üzerine böyle bir kampanya başlattık. Bu ülkelere 1 milyon Kur'an ulaştırmayı düşünüyoruz. Kampanya süreci ümit ettiğimizin çok çok üzerinde. Kur'an-ı Kerim, her kesimi temsil eden ve onları bir araya getiren ortak payda. Yapmış olduğumuz bu çalışmaya toplumun her tarafından, her renkten insanların destek verdiğine şahit olduk. Fakir zengin, büyük küçük, kadın erkek ayrım olmadan, ideoloji ayrımı görmeden destek verenleri gördük. Kısa zaman içerisinde güzel destekler aldık. Şu ana kadar 120 bin Kur'an-ı Kerim'imizi 11 ülkeye gönderdik."

Körpe, böyle bir kampanya düzenledikleri ve hayırseverlerin ilgisinden dolayı da mutlu olduklarını dile getirdi.

"Tarifi mümkün değil"

Kur'an-ı Kerim'e ulaşanların sevincine ortak olmanın gururunu da yaşadıklarını vurgulayan Körpe, "İnsanların nasıl secdeye kapandıklarına, nasıl sevinç gözyaşı döktüklerine ve nasıl etkilendiklerine kelimeler, sözlükler yetmez. Sadece orada bulunup, onların duygularına şahit olmakla anlaşılır. Müslüman halkın bize verdiği tepkilerin, duaların tarifi mümkün değil." diye konuştu.

Körpe, "Bir Kur'an-ı Kerim'i de sen ver", "Bir Kur'an'ın okumasına sen de hizmet et" düşüncesiyle herkesin bu kampanyaya katılabileceğini aktardı.

Hedeflerinin 70 ülkeye ulaşmak olduğunu ifade eden Körpe, kısa sürede Nijerya, Romanya, Burkina Faso, Mali, Fildişi Sahili, Bosna Hersek, Etiyopya, Filipinler, Makedonya, Kenya ve Endonezya'ya Kur'an-ı Kerim gönderdiklerine işaret etti.

Körpe, şunları kaydetti:

"Dünyanın dört bir tarafında Mushaf'a yetişememiş, Mushaf ihtiyacı olan insanlara ulaşmak istiyoruz. Kur'an-ı Kerim maliyeti 15 lira. Elifba yardımında bulunmak istenirse 2 lira. İkisini birden yapmak istenirse 17 lira. Çok değil. 15 lira verip, bir kişinin Allah'ın kelamına ulaşmasını sağlayabiliriz. Online da yapılabilir bu. 'www.hayratyardim.org' sitesinden girip, 'Dünya Kur'an Okuyor' başlığında desteğini verebilir veya 5876 numaraya SMS göndererek katkıda bulunulabilir. Ulaştırdığımız Kur'an-ı Kerim görüntülerini, kayıtlarını ulaştırdığımıza ait bilgileri katkı veren destekçilerimize gönderiyoruz. Onların gönüllerinde şüphe olmasın. Gönderdikleri Kur'an'ın kimlere nasıl ulaştığını, onların gözyaşlarını ve sevinçlerini görmelerini sağlıyoruz."

Günde 10 bin Kur'an-ı Kerim basımı yapıyorlar

Kur'an-ı Kerimler, Hayrat Vakfı gönüllüleri tarafından oluşturulan ve dernekle resmi bağlantısı olmayan sadece Kur'an-ı Kerim basımının yapıldığı tesiste hazırlanıyor.

Isparta merkezinde 2003 yılında 15 bin metrekarelik alana kurulan ve çalışanların abdest almadan iş başı yapmadığı tesiste, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığınca incelenip onaylandıktan sonra faaliyetler yürüyor.

Uzmanların titiz denetimlerinde baskı için hazırlanan sayfalar, kesme, kapaklama, yaldız ve frekans makinelerinden geçiriliyor. Dikiş işlemleri tamamlandıktan sonra kapaklarla buluşup, paketleme bölümüne ulaşıyor. Tesiste basılan Kur'an-ı Kerimler, yurt dışı ve yurt içine dağıtılıyor.

Tesis Müdürü Bahadır Akbaş, Kur'an-ı Kerim'e layık olduğu hürmeti göstererek çalışmaya gayret ettiklerini söyledi. Allah'ın kelamına hizmet ettiklerini ve çalışmalarını büyük titizlikle yürüttüklerini ifade eden Akbaş, şöyle konuştu:

"Hayrat İnsani Yardım Derneği ile yaptığımız bir protokol kapsamında dünyada imkansızlıklar nedeniyle Kur'an-ı Kerim'e sağlıklı bir şekilde ulaşamayan Müslüman kardeşlerimize Kur'an-ı Kerim gönderiyoruz. Maalesef başta Afrika olmak üzere dünyanın pek çok yerinde imkansızlıklardan dolayı Müslüman kardeşlerimiz tahta parçalarının üzerine is mürekkepleriyle yazabildikleri Kur'an-ı Kerimleri okumaya, ezber yapmaya, hafız olmaya çalışıyorlar. Onlara güzel Kur'an-ı Kerim verirsek çok daha kolay bir şekilde ilgiyi artırabiliriz."

Akbaş, şu anda kampanyanın hızlı bir şekilde devam ettiğini ve hedeflerinin 2 yılda 1 milyon Kur'an-ı Kerim'i ihtiyaç sahibi Müslümana ulaştırmak olduğunu kaydetti. aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum