Hedef her camide kabartma Kur’an

Hedef her camide kabartma Kur’an

“Uluslararası 2’nci Kabartma Kur’an Konferansı”nda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, her camide kabartma Kur'an-ı Kerim ve Elifba bulunmasını hedeflediklerini söyledi.

 İslam, “Işığı görme konusunda bir engelleri olabilir ama Kur'an’daki ilmin ışığından mahrum olmamaları gerekir" dedi.

Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği (IBQS) tarafından Üsküdar'daki İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) konferans salonunda düzenlenen ve 18 ülkeden katılımcıların yer aldığı “2. Uluslararası Kabartma Kur'an Konferansı”, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın katılımıyla gerçekleşti. İslam, TÜİK verilerine göre Türkiye'de 216 bin görme engelli bulunduğunu ve tüm engellilerin hayata aktif katılımlarını sağlamak için çok çeşitli çabalar içinde olduklarını söyledi. Hükümetleri döneminde rehabilitasyon merkezlerinin, “Gören Göz” cihazının Türkiye'ye getirilmesi, kamuda engelli personel sayısının 5 binden 37 bine çıkarılması gibi pek çok hizmeti hayata geçirdiklerini anımsatan İslam, “Tüm engellilerimizin önündeki engellerin kaldırılarak onların hayata aktif katılımını sağlamak için çok çeşitli çabalar içindeyiz” diye konuştu.

İLMİN IŞIĞINDAN MAHRUM OLMAMALARI GEREKİR

İslam, etkinliği düzenleyen Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği'ne teşekkür ederek, “Kabartma Kur'an Konferansı'nı görme engellilerin ilahi ışığa kavuşmaları anlamında çok önemli görüyoruz. Görme engelli arkadaşlarımızın ışığı görme konusunda bir engelleri olabilir ama Kur'an'daki ilmin ışığından mahrum olmamaları gerekir diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

HER CAMİDE BULUNMALI

İslam, camilerin engellilerin erişebileceği hale getirilmesi, her camide kabartma Kur'an-ı Kerim ve elifba bulunması gibi çalışmaların yapılacağını ve IBQS'un çalışmalarına her zaman destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

ORTAK KABARTMA KURAN-I KERİM İMLASI

IBQS Başkanı Selahattin Aydın ise ortak kabartma Kur'an-ı Kerim imlası oluşturma çabasının, görme engelli Müslümanlar açısından büyük bir sorun olduğunu söyledi. Kuran-ı Kerim'i, bugünkü teknolojik imkanlarla oluşturulan alternatif yöntemlerle görme engelli Müslümanların erişimine açmayı hedeflediklerini vurgulayan Aydın, şöyle konuştu: "Üç gün sürecek konferans süresince, birliğin hizmet kapasitesinin geliştirilmesi, Afrika ve Orta Asya'da yaşayan görme engelli Müslümanların mushaf ve dini hizmet ihtiyaçlarının karşılanması, batı ülkelerinde görme engelli Müslümanların yazılı dini kaynaklara erişim sorunu gibi konular ele alınacak ve yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirilecek."

Yeni şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.