Hedef 100 milyon ağaç

Hedef 100 milyon ağaç

Türkiye'nin erozyonla mücadelesi için '100 milyon ağaç 3 orman' sloganı ile ülke genelinde ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

Oktay Mehmet'in haberi:
 
Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları ve Dostluk Vakfı, Türkiye'nin erozyon savaşından galip çıkması için ağaçlandırma çalışması başlatıyor. Vakfın '100 milyon ağaç 3 orman' sloganı ile başlattığı kampanyaya Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan destek geldi. Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı Başkanı Selamettin Tellioğlu, ilk adım olarak Riva ve Çekmeköy'deki 200 dönümlük arazi üzerine 2'şer bin ağaç diktiklerini bu çalışmanın bütün illere yayılacağını söyledi.

AĞAÇ SEMPOZYUMU

Tellioğlu, 81 vilayein yanı sıra İstanbul'un her ilçesinde dikecekleri ağaçlarla orman tesis edeceklerini söyledi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü'nde Ataşehir Zübeyda Hanım Öğretmen Evi'nde 'Dünya Ağaç Sempozyumu ' tertip edeceklerini vurgulayan Tellioğlu, sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından çok ayıda davetlinin katılacağını söyledi. Ağaç dikim çalışmalarında doğu illerini ön planda tutacaklarına dikkat çeken Tellioğlu, böylece doğuda kardeşlik ve dostluk havasını hakim kılacaklarını söyledi. Tellioğlu, dikecekleri ağaçları bölgenin toprak yapısına göre belirleyeceklerini ifade etti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.