Hayvancılığa güven dopingi

Hayvancılığa güven dopingi

Nurhak Kaymakamı Murtaza Dayanç, oluşturulan güven ortamıyla birlikte birçok vatandaşın önceden terk ettikleri yurtlarına küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için geri dönmeye başlamalarının ekonomik bir canlanma sağladığını belirtti.

Dayanç, "Küçükbaş hayvan sayısında son 1 yılda yüzde 50'ye yakın bir artış oldu" dedi.
 
Kahramanmaraş'ın Nurhak Kaymakamı Murtaza Dayanç, ilçe genelinde oluşturulan güven ortamıyla birlikte birçok vatandaşın önceden terk ettikleri yurtlarına küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için geri dönmeye başlamalarının ekonomik bir canlanma sağladığını söyledi. Dayanç, 'Nurhak ekonomisinin can damarı olan küçükbaş hayvan sayısında son 1 yılda yüzde 50'ye yakın bir artış kaydedildi' dedi. Nurhak'ın ekonomik açıdan bulunduğu nokta ve gelecekte atılacak adımlara ilişkin olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kaymakam Murtaza Dayanç, ilçedeki küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve buna bağlı olarak da süt üretiminin vatandaşlara ekonomik açıdan daha fazla gelir getirmesini sağlamak için çaba gösterdiklerini kaydetti.
 
Nurhak'ta daha önceki dönemlerde binlerce hayvanın yetiştirildiği ancak terörle birlikte terk edilen Yılan Ovası, Umutlu, Tahtalı Yaylası gibi bölgelere yeniden dönüş yaşandığını anlatan Kaymakam Dayanç, bu dönüşün en büyük nedenlerinden birinin de sağlanan güven ortamı olduğunu vurguladı.
 
"ESKİ YURTLARA DÖNÜŞ DEVAM EDİYOR"
 
Nurhak'ın küçükbaş hayvan yetiştiriciliği açısından birçok avantajı bünyesinde barındırdığına işaret eden Kaymakam Dayanç, şunları söyledi: 'Nurhak, ekonomik yönden oldukça geri kalmış, kırsal bir ilçemiz. Burada bir sanayi yatırımı söz konusu değil. Ticaret hacminin de çok büyük olduğunu söyleyemeyiz. Nurhak'ın ekonomik yönden canlanmasında küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve bağ-bahçe uygulamalarının arttırılması ön plana çıkıyor. Özellikle 2013 yılından itibaren kırsal alanda güven ortamının da tesis edilmesiyle birlikte daha önce terör nedeniyle köylerinden şehir merkezlerine taşınan vatandaşlarımızdan bir kısmı tekrar bu eski yurtlarına dönüş yapmaya başladılar. Özellikle, Umutlu ve Gürsel Mahallesi bölgesinde bu dönüş söz konusu. Yılan Ovası, Tatlar Mahallemizin Tahtalı Yaylası bölgesi şuanda küçükbaş hayvan yetiştiriciliği noktasında revaçta diyebilirim.'
 
"KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SAYISI YÜZDE 50 ARTTI"
 
Kaymakam Dayanç, ilçedeki küçükbaş hayvan sayısındaki artışa da dikkat çekerek, 'Bu yıl o etkileri daha net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz. Bizim 2013 yılına kadarki ilçemizdeki küçükbaş hayvan sayısı 22 bin civarında gözükürken şu gün için yaptığımız değerlendirme resmi olmamakla birlikte 30-35 bin civarına yükseldi. Bu bence bir ciddi artış. Yüzde 50'nin üzerinde bir artış söz konusu. Bu da ilçemizde ekonomik yönden canlanmanın motoru olabilecek, tetikleyicisi olabilecek bir unsur. Biz ilçemizdeki bu güzelliklerin yaşanmasından dolayı mutluyuz.' şeklinde konuştu
 
Yeni şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.