Hayvan nakliyesinde yeni kurallar

Hayvan nakliyesinde yeni kurallar

'Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği’ kapsamında yeni kurallar belirlendi.

Yönetmeliğe göre canlı hayvan nakledenler ‘Nakliyeci yetki belgesi’ almak zorunda. Buna göre; hayvan nakli yapan nakliyeciler, il müdürlükleri tarafından verilecek yetki olmadan hayvan nakledemeyip, kendilerine veteriner sağlık raporu verilemeyecek. Bu kapsamda hayvanlar nakledilirken yetki belgesinin bir sureti de il veya ilçe müdürlüklerine ibraz edilmek zorunluluğu getirildi. Ayrıca yetiştiriciler yetki verilmiş nakliyecilerin dışında bir kişi ile Hayvan Nakil Sözleşmesi ve taşeronluk anlaşması yapamayacak.

Ayrıca hayvan nakli sırasında aracın sürücüleri ile bakıcıları da ‘Bakıcı - Sürücü Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmadan araçlarda görev yapamayacak. Bu konuda ki yeterlilik belgesinin de bir sureti il veya ilçe müdürlüğüne ibraz edilecek.

Diğer yandan yönetmelikle 8 saatten fazla sürecek olan uzun karayolu hayvan nakliyesi yapacak nakliyecilere, araçlarının yönetmelikte belirtilen vasıfları sağlamaları şartıyla ‘Nakil aracı onay belgesi’ alma zorunluluğu getirildi.

Belgeleri tam olan başvuru sahipleri il müdürlüklerinde düzenlenecek eğitime katılacak ve yapılacak sınavda başarılı olanlara belgeleri verilecek. Eğitim ve sınav tarihleri müracaatlardan sonra ilçe müdürlüklerine bildirilecek.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.