Hayvan nakillerinde 8 saat kısıtına erteleme

Hayvan nakillerinde 8 saat kısıtına erteleme

Hayvan nakil aracı sayısının yetersizliği nedeniyle 8 saati aşan uzun yolculuklarda hayvanların araçtan indirilip dinlendirildikten sonra yolculuğa devam edilebilmesine yönelik kısıtlama, 31 Aralık 2015'e kadar ertelendi.

Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

AB'ye uyumlu olarak 24 Aralık 2011'de yürürlüğe giren yönetmelikle hayvan nakilleri düzenlenirken, sektöre hazırlık için geçiş süreci tanınmıştı. Ancak 8 saati aşan uzun yolculuklarda hayvanların araçtan indirilip dinlendirildikten sonra yolculuğa devam edebilmelerine yönelik düzenleme, Türkiye'de yeterli karayolu nakil aracı bulunmadığı için sorun oluşturdu. Bunun üzerine Bakanlık, bu kısıtlamanın hayvan sevklerini sekteye uğratacağı öngörüsüyle buna yönelik maddelerin yürürlüğe girişini 31 Aralık 2015'e kadar öteledi.
Öte yandan değişiklikle nakliyeciler, "hayvanların yeterli havalandırmaya, planlanan yolculuk süresinin iki katına kadar yetecek yeme ve devrilmeyen kaplarda suya sahip güvenli konteynerlerde taşınması ve şoförün bakıcının görevlerini yapması" durumları dışında hayvan nakline bir bakıcının eşlik etmesini sağlayacak.

Sürücü ve bakıcı yeterlilik belgesi almak için il müdürlüğüne yapılan başvurularda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından verilmiş sürücü mesleki yeterlik belgesi şartı aranmayacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.