Hayri Kırbaşoğlu, FETÖ üzerinden Said Nursi'ye iftira attı

Hayri Kırbaşoğlu, FETÖ üzerinden Said Nursi'ye iftira attı

İlahiyatçı Profesör Hayri Kırbaşoğlu, FETÖ üzerinden Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerine iftira attı...

İbrahim Mert'in haberi
RİSALE HABER - Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin "bana yazdırıldı" ifadesi bir İlahiyatçı tarafından daha eleştiri konusu oldu.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Hayri Kırbaşoğlu, HaberTürk'te FETÖ'nün konuşulduğu bir programda lafı dönüp dolaştırıp Said Nursi'ye getirdi.

FETÖ'nün doğuda medreselerin ve dini yapılanmanın daha güçlü olduğu için Ege bölgesinde örgütlendiği açıklamalarını kabul etmeyen Kırbaşoğlu, "Ege'de Nurculuktan çok Süleymancılığın güçlü" olduğunu söyledi. Kırbaşoğlu, Ege bölgesinin zaten dindar olduğu görüşünü desteklemek için Manisa'da yıllar önce mini etekli bir kadına asit döküldüğünü anlattı. Bu garip örnek, program sunucusu Balçiçek İlter'in de "çok uç bir örnek" tepkisine neden oldu.

F. Gülen ile Said Nursi arasındaki bağlantının koparılmak istenmesine itiraz eden Kırbaşoğlu, "Bu bağlantıyı koparmak istiyorlar ama Bediüzzaman'ı anlamadan F. Gülen'i anlayamazsınız. Türkiye'de yeni hareketlerin hepsi mesihcidir, mehdicidir. Buna İhvanı Müslimin de dahildir" dedi.

Kırbaşoğlu'nun FETÖ ile Said Nursi'yi ilişkilendirmek istemesine program sunucusu Balçiçek İlter, "Said Nursi'nin öğretisinden ayrıldığını görüyoruz" şeklinde izah getirse de Kırbaşoğlu irtibatlandırmakta ısrar etti: "Ayrılması kesinlikle söz konusu değil!"

Bediüzzaman'ın "cifirle, ebcedle ayetleri kendisine yonttuğu" iftirasını da söyleyebilen Kırbaşoğlu, "yaş kuru her şey Kur'an'da yer alır" şeklindeki ayeti bile anlamazlıktan geldi.

Said Nursi'nin "Bak bu ayet Risale-i Nurlara işaret ediyor" dediğini aktaran Kırbaşoğlu, "Kur'an'ın indiği zaman Risale-i Nur yok demiyor insanlar. İnsanları kolayca kandırabilecek operasyonlar yapılıyor. Said Nursi bu kitapları Allah bana yazdırdı diyor" dedi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
19 Yorum