Hayrat yardım kurban bedeli bu yıl 350 TL

Hayrat yardım kurban bedeli bu yıl 350 TL

Hayrat Yardım Derneği bu yılki Kurban organizasyonunu yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 40 ülkede geçekleştirecek.

Kurban organizasyonu ile mahzun gönülleri unutmayan Hayrat Yardım’ın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli yurtdışı 350 TL, yurtiçi 550 TL ve Suriye 450TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen bölgeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Hayrat Yardım, 2015 yılı Kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 40 ülkede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak. Bu sene de kurban vesilesiyle uzaktaki yakınları ziyaret edecek olan Hayrat Yardım ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece bir parça et götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atılacak.

40 ÜLKEDE KURBAN ORGANİZASYONU

Hayrat Yardım Afrika’dan Balkanlar’a, Güneydoğu Asya'dan Ortadoğu'ya kadar dört kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşacak. Bu yıl kurban çalışmaları için ziyaret edeceğimiz ülkelerden bazıları şunlar:
Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Endonezya, Filipinler, Gürcistan, Kazakistan, Kamboçya, Malezya, Myanmar, Pakistan, Pattani - Tayland, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Kıbrıs, Kırgızistan, Kamerun, Çad, Makedonya...

KURBAN BEDELİ 350 TL
Hayrat Yardım’ın bir kurban bedelini yurtdışı için 350 TL olarak belirlediği kampanya yurtiçi 550 TL Suriye içinse 450TL olarak uygulanacak.

HAYRAT YARDIM’A KURBANINIZI NASIL BAĞIŞLAYABİLİRSİNİZ?

- Vakıf merkezine gelerek elden
- Banka hesap numaraları aracılığıyla
- www.hayratyardim.org internet adresinden online bağışla

KURBANLAR NASIL KESİLİYOR?

· Kurbanlar, Hayrat Yardım görevlileri tarafından kesileceği ülkeden kurban şartlarına uygun olarak satın alınır.

· Bayramın birinci günü kurbanlıklar bayram namazının ardından İslami usullere göre kesilir.

· Kesilen her bir kurbanın başında mutlaka bir Hayrat Yardım temsilcisi hazır bulunarak hisse sahipleri adına vekâlet eder. İsimler tek tek okunduktan ve vekâletler kesilecek kişiye de verildikten sonra kesim işlemi gerçekleşir ve kurbanlıklar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır.

· Kesimin hemen ardından ilgili temsilci bağış sahiplerine kısa mesaj yolu ile kurbanlarının kesildiği bilgisini ulaştırır.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.