Hayrat vakfı'ndan çocuklara ve gençlere ücretsiz yaz kursları

Hayrat vakfı'ndan çocuklara ve gençlere ücretsiz yaz kursları

Hayrât Vakfı, Osmanlı eğitim ve Kültür Derneği işbirliğiyle ücretsiz yaz kursları düzenliyor.

Hayrât Vakfı Bursa İl Temsilciliği ile Osmanlı Eğitim ve Kültür Derneği (OSMANLI-DER) işbirliğiyle yürütülecek ücretsiz yaz kursu hakkında açıklamalarda bulunan Hayrât Vakfı Bursa İl Temsilcisi Dr. Muhammed Bostan, “Yaz kurslarımızı, 16 Haziran - 6 Temmuz tarihleri arasında, 9-17 yaş, hem kız hem de erkek çocuk ve gençlere yönelik olarak planladık. Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerimizde bulunan Milli Eğitime bağlı dört ayrı okulda kurslarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Kurslarda, Kur’ân-ı kerim okumasını bilmeyenlere Kur’ân, Kur’ân okumasını bilenlere de Osmanlı Türkçesi okumasını öğreteceklerini söyleyen Hayrât Vakfı Bursa İl Temsilcisi Dr. Muhammed Bostan , “Ayrıca ilmihal, adap, Peygamberimizin hayatı, iman ve ahlak derslerimiz olacak. Derslerimizi 15’er kişilik sınıflarda çocukları ve gençleri fazla sıkmadan hafta içi her gün 09.30 ile 12.40 saatleri arasında yapacağız. Vereceğimiz bu eğitimlerin yanında öğrencilerimizle piknik ve yüzme gibi çeşitli sosyal etkinlikler de planlıyoruz. Kurs sonunda, eğitime katılan ve başarılı olan öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika takdim edeceğiz” diye konuştu.

Bu kursların, çocukların ve gençlerin manevi ve tarihî değerlerini geliştirmelerine önemli katkılar sağlayacağını belirten Bostan, “Geleceğimiz olan çocukların ve gençlerin milli, manevi ve tarihî değerlere olan bağlılıklarını pekiştirecek olan bu kurslara tüm çocukları ve gençleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurslar, Osmangazi ilçesinde Cem Sultan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kamil Sarıaydın Ortaokulu, Yıldırım ilçesinde Yıldırım Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu (Arabayatağı), Nilüfer ilçesinde Nedim Öztan İlkokulu yapılacak. Müracaatlar form doldurulmak suretiyle Osmanlı Eğitim ve Kültür Derneği merkezine yapılabilecek. Ayrıca bilgi için 0224 221 00 80 nolu telefondan yetkililere ulaşılabilir.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.