Hayrat Vakfından Aktaş’a Ziyaret

Hayrat Vakfından Aktaş’a Ziyaret

Türkiye çapında değişik yayınları bulunan Hayrat Vakfı Mütevelli Heyeti, İnegöl Rehber-Der üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Hayrat Vakfı Mütevelli Heyeti, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.
Hayrat Vakfı adına konuşan Bülent Güner, vakfın yayıncılık konusunda iddialı ancak mütevazi olduğunu belirterek; Isparta’da 200 dönüm arazi üzerinde 15 bin metrekare kapalı alanda son derece gelişmiş bir sistemle 3 matbaa kurduklarını, bu matbaalarda basılan yayınların ise Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok yerine dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Vakfın, kültürümüzü ayakta tutmak, geçmiş ve gelecek arasında köprü kurmak gibi bir amacının olduğu, bu kapsamda kütüphane ve arşivlerindeki yüz milyonları bulan eserler ve belgelerin gün yüzüne çıkması için de Osmanlıca kursları düzenleyen bir yapısının olduğunu ifade eden Bülent Güner, bu çerçevede daha önce Kültür Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde 52 merkezde 5 bin kişiye Osmanlıca öğreterek sertifikalarının verildiğini söyledi.

“Hayrat Vakfı olarak bu kurslara katkı sağlamak için ilk defa 120 bin tane kelimenin Osmanlıca yazılımını gösteren bir imla kılavuzu kitabı hazırlandı” diyen Güner, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ayrıca bu 120 bin kelimeyi veri tabanı şeklinde kullanılarak bir çeviri programı yaptık. Microsoft’la anlaşma yapılabilirsek tüm Windows sistemlerinden Osmanlıca çeviri programı font olarak eklenecektir” dedi.

Güner, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Halk Eğitim Merkezleri ile yapılan 3 yıllık protokol çerçevesinde geçen dönem 30 bin civarında, bu dönem ise 35 bin civarında kursiyerin belgesini de alacağını belirtti. İnegöl’de olduğu gibi Halk Eğitim Merkezlerinin olduğu tüm il ve ilçelerde kursların devam ettiğini söyleyen Bülent Güner, bu kurslara yerel yönetim ve idarecilerin vermiş olduğu destekten ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Rehber’derin faaliyetlerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapılan güzel ve kaliteli çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür etti. Başkan Aktaş, Rehber-Der’in de farklı organizasyonlara imza attığını ifade ederek, “Biliyorum ki; İnegöl ile alakalı kısa, orta ve uzun vadeli yapmak istedikleri çalışmalar var. Onların hayat bulması bizim ilçemizin de gelişmesi adına çok önem arz ediyor. Kurum ve şahsım olarak elimizden gelen desteği vereceğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Hayrat Vakfı adına Bülent Güner, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a elektronik kalemli Kuran-ı Kerim hediye ederken, Başkan Aktaş ise heyete İnegöl’ü tanıtıcı broşürlerle kahve fincanı takdim etti.

İnegolhaberyorum