Hayrat Vakfı Risale-i Nur Talebelerinin referandum kararı

Hayrat Vakfı Risale-i Nur Talebelerinin referandum kararı

Hayrat Vakfı, 16 Nisan'daki referandum ile ilgili kararını açıkladı

Risale Haber-Haber Merkezi

Hayrat Vakfı, 16 Nisan'daki referandum ile ilgili kararını açıkladı. "Hayrât Vakfı Risale-i Nur Talebeleri" adıyla yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Sistemini destekliyor ve aziz milletimizi, memleketimizin selametine vesile olacağına inandığımız bu sivil düzenlemeye EVET demeye davet ediyoruz" ifadesi yer aldı.

Açıklama şöyle:

Azametli ve birleştirici bir medeniyetin, şanlı ve parlak bir tarihin varisi olan Aziz Milletimizin; tüm dünyada adaletin, hak ve hürriyetin hâkim kılınmasını sağlayacak, beşeriyetin huzur ve refahını temin edecek büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz.

Aziz milletimizin istikrar, söz sahibi olma, ittihad ve ittifak, güçlü yasama, etkili mücadele ve temsil, güçlü idare, yerli ve milli yeni bir anayasa gibi beklentilerini karşılamak maksadıyla TBMM’nin hazırladığı Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni referandumda desteklemeyi, millete ve ümmete karşı tarihî bir sorumluluk olarak görüyoruz.

Milletimizin inanç ve değer yargılarını hiçe sayarak onlara tahakkümle zulmeden, darbeler sonrasında halka zorla dayatılan vesayet sisteminin ıslahını hedefleyen bu yerinde düzenlemeyle, TBMM; aslî vazifesini yapacak, yürütme organlarından bağımsız olarak daha etkili ve verimli çalışma imkânı bulacaktır.

15 Temmuz hain darbe girişiminin üstesinden gelen aziz milletimizin, son derece önemli bu kavşakta, yine destansı bir toplumsal mutabakat sergileyerek yıllardır süren vesayet sistemine son vereceğine inanıyoruz.

Hayrat Vakfı olarak biz Risale-i Nur Talebeleri, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandumda Yeni ve Güçlü Türkiye’yi hedefleyen, tarihî ve kültürel yapımıza daha uygun bulduğumuz Cumhurbaşkanlığı Sistemini destekliyor ve aziz milletimizi, memleketimizin selametine vesile olacağına inandığımız bu sivil düzenlemeye EVET demeye davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
13 Yorum