Hayırsever hattalar

Hayırsever hattalar

Bursa’da faaliyet gösteren Bab-ı Nun Gelenekli Sanatlar Derneği üyesi hattatlar, İstanbul’da açılacak yardım maksatlı sergiye 60 eser hibe etti.

Hiçbir ücret almadan bir veya iki eserlerini Bab-ı Nun Gelenekli Sanatlar Derneği Başkanı hattat Mahmut Şahin’e teslim eden Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Kütahya ve İstanbul’dan 40 icazetli hattat, nisan ayında İstanbul Dolmabahçe Sergi Salonu’nda açılacak sergiden elde edilecek gelir ile Sudan’da hayır işleri yapılmasına katkıda bulunacak. Kültür Bakanlığı hat sanatçısı Mahmut Şahin, her yıl bir veya iki hayır sergisi organizasyonu ile değişik hizmetlere katkı verdiklerini söyledi.

Sudan’da inşaatı devam eden bir yetimhanenin tamamlanması için böyle bir talep geldiğini, sergiye katılacak eser sayısında artış olunca kalan para ile bir katarakt ameliyathanesi yapmanın da mümkün olabileceğini düşünerek eserleri hazırlamaya başladıklarını anlatan Şahin, "Gayemiz, Afrika’da Osmanlı’nın torunlarından gayret, himmet bekleyen insanlara bir nebze olsun imkan sunabilmektir. Bu çerçevede çağrıda bulunduğumuz Bursa, Kocaeli, Eskişehir ve Kütahya’daki arkadaşlarımız hiçbir ücret talep etmeden kendi gönüllerinden geçen eserleri 15 gün gibi kısa zaman zarfında bitirip derneğimize teslim ettiler. İstanbul’da nisan ayında açılacak 15 günlük sergide eserler satılacak. Elde edilen gelir tamamen Sudan halkına hizmet etmek üzere değerlendirilecek" dedi.

bugun

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.