Haydi çocuklar Kur’an’a

Haydi çocuklar Kur’an’a

17.5 milyon öğrencinin tatile çıkması ile gözler, yaz Kur’an kurslarına çevrildi.

İlahiyatçılar, çocukların insani ve İslâmî ölçülerde yetişmesi konusunda aileler üzerinde büyük vebal bulunduğunu belirterek, Kur’an kurslarının önemine dikkat çekiyorlar.

17 buçuk milyon öğrenci, 3 ay sürecek yaz tatiline önceki gün karnelerini alarak başlarken, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) yaz Kur’an kursları da önümüzdeki hafta başlayacak. Çocuklar için bir dinlenme ve yeni bilgiler öğrenme süreci olarak geçecek yaz tatili için uzmanlar çocukları DİB’in yaz Kur’an kurslarına davet etti. Son 1 yıl içinde yaşanan Gezi Parkı ayaklanması, Okmeydanı’nda yaşanan kargaşalar ve Lice’de bayrak indirme eylemi gibi yasadışı sol örgütlerin eylemlerinde teröre itilmeye çalışılan öğrenciler Kur’an kurslarına giderek ilahî buyruk ile tanışacak. Son 1 yıl içinde yaşanan olaylarda binlerce genç yasadışı sol örgütlerin provokasyonlarında kötü amaçlar doğrultusunda kullanılırken, onlarca genç de bu eylemlerde öldürüldü.

HAYDİ ÇOCUKLAR KUR’AN’A!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl okulların kapanmasıyla başlattığı yaz Kur’an kursları bu yıl 23 Haziran’da başlayacak. 16 Haziran Pazartesi günü kayıtların başlayacağı yaz Kur’an kursları, 23 Haziran–22 Ağustos tarihleri arasında üç dönem halinde gerçekleştirilecek. Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a kadar tüm Türkiye’de gerçekleşecek Kur’an kurslarında camilere akın edecek çocuklar, Kur’an-ı Kerim, Siyer, Ahlak gibi derslerle dinimiz İslam’ı en iyi şekilde öğrenmeye çalışacak.

“AİLELER BU YAZ KUR’AN KURSU FIRSATLARINI ERTELEMESİNLER”

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nedim Urhan, bir anne ve babanın evladını insani ölçülerde yetiştirmesinin kendisi üzerinde bir vecîbe olduğunu söyledi. Kur’an-ı Kerim’in okunması ve anlaşılması için gereken altyapının oluşturulması gerektiğini de belirten Urhan, “Diyanet çocuklarımızı disiplinli bir şekilde okutmak için yaz Kur’an kursları açıyor. Halkımızın bu kurslara hassasiyetle yanaşması bir vecibedir. Çocuklarımız bu yaz kitabımızı öğrenmelidir” dedi.

Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) Onursal Başkanı Selahaddin Yazıcı ise, Kur’an-ı Kerim ve ilmihal bilgilerinin İslam’ın olmazsa olmazlarından olduğunu belirterek, “Bu bilgilerin çocuklara aktarılması her ailenin görevidir. Aileler bu yaz Kur’an kursu fırsatlarını değerlendirip ertelememeliler. Aileler, çocuklarını en erken yaşlarda bu kurslara göndermeye çalışmalılar. Geç kalmış olanlar da bir an önce bu fırsatlardan yararlansınlar. Ertelemek ve ötelemek şeytanın en büyük silahıdır” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ KUR’AN’I BU YAZ ÖĞRENMELİ

“Çocukların İslam ile en erken çağlarda tanıştırılması gerekiyor” diyen Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin de son günlerde Lice ve Diyarbakır’da yaşanan gerginliklerin temel kaynağının Kur’an’dan uzak nesiller yetiştirilmesinden kaynaklandığını belirterek çocukları Kur’an-ı Kerim’i en iyi şekilde öğrenmeye çağırdı. Şahin, “Her şeyden önce anne-babaların bu konuda bilinçli olmaları gerekiyor. Yani çocuklarının İslami eğitim ve İslami bir yaşam üzerine bir hayat sürmelerini istiyorlarsa, kendilerinin özel ve toplumsal yaşantılarında gerekirse çocuklarının ellerinden tutarak İslami eğitim ve çalışmalara iştirak etmeleri gerekiyor ki, çocuk anne ve babasının yaşantısını örnek alarak kendisi de iştirak etsin” şeklinde konuştu. Şahin, “Biz anne babalar olarak doğruları yaşayıp, çocuklarımızı doğruya yönlendirirsek, doğruyu teşvik edersek; çocuklarımız da doğru yetişir. Çocuklarımızın ruh dünyalarının sağlığı için, ailevî hayatlarının sağlamlığı için din eğitimi veren projelere destek vermek lazım. Çocuklarımız kitabımızı bu yaz öğrenmeli” değerlendirmesinde bulundu.

“ÇOCUKLAR İSLÂM ÜZERİNE YETİŞSE DAĞA GİTMEZLER”

Örgüte çocuklarını kaptıran annelerin Diyarbakır da ayaklandığını da hatırlatan Şahin, “Eğer çocukları İslam eğitimi üzerine yetiştirilmiş olsaydı, örgütü tanımış olsaydı; onlara yakın durmazdı, pikniklerine iştirak etmezdi. Aileler bunu görmeli ve çocuklarını İslamî değerler üzerine yetiştirmelidir” diye konuştu.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.