Haydar Baş ve avanelerine göre Atatürk seyyid ve hafız, Fatih Sultan Mehmed dinsiz!

Haydar Baş ve avanelerine göre Atatürk seyyid ve hafız, Fatih Sultan Mehmed dinsiz!

Bir süredir ehl-i sünnete saldırmayı kendine vazife addeden Haydar Baş ve adamları mide bulandırmaya devam ediyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Atatürk'e "seyyid, Kur'an hafızı" diyen Haydar Baş, Hadis-i Şerif ile müjdelenen ve İstanbul'u fethden Fatih Sultan Mehmed'i "dinsiz" olarak niteledi.

Bir süredir ehl-i sünnete saldırmayı kendine vazife addeden Haydar Baş ve adamları Yeni Mesaj gazetesindeki yazılarında şimdi de Osmanlı'yı hedef aldılar. Osmanlıyı neredeyse Hıristiyan bir devlet olduğunu söyleyecek kadar ileri giden Baş ve adamlarının işi nereye kadar götürecekleri merak ediliyor.

Fatih gizlice İslam'ı reddedip Hıristiyanlığa geçmiş!

Atatürk'ü "Ehl-i Beyt soyundan" geldiğini iddia eden Baş, "İstanbul’u fethettiği için hakkında hadisler uydurulan ve ismi anılacağı zaman ‘cennet mekân Fatih’ denilerek övülen Fatih Sultan Mehmet’i ele alalım. Atatürk soyu belli olmayan bir dinsiz diye anlatılırken, 2. Mehmet İslam savunucusu yapılmıştı. Mustafa Kemal için ‘anası babası belli değildir’ denildiğinde; 2. Mehmet İslam terbiyesinde yetişmiş mübarek bir ailenin şehzadesi idi" dedi.

Hıristiyan tarihçilerin iddialarına yer veren Baş, Fatih'in "gizlice İslam’ı reddedip Hıristiyanlığa geçmiş olduğu söylenmekteydi" ifadesini bile kullandı.

Osmanlıya küfür Atatürk'e sevgi

Baş, yazısını "Osmanlı padişahlarından Osman ve Orhan Bey’in dışındaki tüm sultanların anneleri Hıristiyan’dır. Diğer padişahların hanımları da Hıristiyan’dır. Bunların mekânı cennet; soyu Şems-i Tebrizi’ye dayanan Zübeyde Hanım’ın ve soyu İmam Rıza’dan gelen Ali Rıza Efendi’nin oğulları Mustafa Kemal kafir, öyle mi? Allah bu millete iz’an ve iman nasip eylesin" cümleleriyle bitirdi.

Padişahlar Müslüman ise! Müslüman değillerse, o başka!

Baş'ın avanelerinden Yusuf Karaca da padişahların müslümanlığını sorguladı: "Peygamberleri dahi bağlayan emir ve yasakların, padişahları hayli hayli bağladığını bilmeleri şarttır. Tabi eğer padişahlar Müslüman ise! Müslüman değillerse, o başka! İslam ancak Müslüman’ı bağlar."

Hadis-i Şerif'e "uyduruk" dedi

Peygamber Efendimizin (asm) İstanbul'un fethini müjdeleyen Hadis-i Şerifina "uyduruk" iftirası atan Karaca, "Bir takım uyduruk hadislerle "Fatih’i Peygamber’in övdüğü" yalanlarıyla büyüdük hepimiz. Şarabına zehir konarak oğlu tarafından öldürülen Fatih’in, şarap içtiği kesin iken peygamber şarap içen birini nasıl övmüş olabilir? Lütfen sadece biraz akledelim!" dedi.

Fatih'i dinsiz ilan etti

Karaca, "Fatih için “temelde dinsel bağları olmayan bir insan” yorumunu yapan kaynaklar, oğlu Bayezit’in babası  Fatih için “”dinsiz” dediğini belirtirler" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
22 Yorum