Hayatın dengesi için bilinçli tuz tüketin

Hayatın dengesi için bilinçli tuz tüketin

Estuz, Dünya Tuza Dikkat Haftası’nda uyardı.

Estuz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Özdemir, ‘Hayatın Dengesi’ yaklaşımı ile tüketicileri tuz kullanımı konusunda bilinçlendirdiklerini söyledi.

Özdemir,  “11-17 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası” dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Estuz olarak bilinçli tuz tüketimini misyon edindik” dedi.  

Tuz tüketimi konusunda hassas bir firma olduklarını ve tüketicilere dengeli tuz tüketimi ile ilgili mesajlar verdiklerinin altını çizen Vedat Özdemir, geçen yıl özellikle bu konuya dikkat çektiklerini ve konuyla ilgili birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Hayatın Dengesi Fotoğraf Yarışması’nın bu çalışmalardan biri olduğunu söyleyen Özdemir, “Fazla tuz nasıl zararlı ise hiç tuz kullanmamak da o kadar zararlı. Bu nedenle ‘Hayatın dengesi dengeli tuz tüketimindedir’ dedik ve ‘Hayatın Dengesi’ yaklaşımı ile bilinçli tuz tüketimi için çalışmayı kendimize misyon edindik. Kısacası, tüketicilerimizi ‘Tadınız tuzunuz dengeli, yemekleriniz lezzetli olsun’ diyoruz” diye konuştu. 

Tüketicilerin tuz tercihini sağlık durumuna göre yapmaları gerektiğinin de önemine işaret eden Vedat Özdemir,  “Sağlık sorunları arasında hipertansiyon, böbrek vb. rahatsızlıklar varsa kişi mutlaka doktor tavsiyesine göre tüketeceği tuz tercihini belirlemelidir” dedi.

haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.