Hayat 160 dakikadan ibaret değil

Hayat 160 dakikadan ibaret değil

Çetinsaya, ÖSYM’nin sınav sorularını yayınlamama kararına ilişkin konuştu.

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, ÖSYM’nin sınav sorularını yayınlamama kararına ilişkin, “Bu kararın alınmasını gerektiren teorik sebep haklı gözüküyor. Neden? Çünkü 30 yıldır soru sorula sorula ve bu sorular kamuoyuna mal edile edile giderek soru bankaları tükenmeye başlamış ve sorular zorlaşmaya başlamış” dedi.
 
Çetinsaya, “Yarının Liderleri Projesi”nin lansman toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.
 
Bir gazetecinin “Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın yarın (bugün) yapılacağını hatırlatması ve önerisinin olup olmadığını sorması üzerine Çetinsaya, öğrencilere başarılar diledi ve her şeyin gönüllerince olması temennisinde bulundu.
 
Şu anda üniversitelerde kontenjan sayısının 900 bine çıktığını anlatan Çetinsaya, lise mezunlarının 800 bin olduğu bir ortamda, bunun çok büyük bir sayı olduğunu ifade etti.
 
Adayların tercih ettikleri yerleri kazanamamaları halinde birtakım yatay ve dikey geçiş politikaları, çift ana dal ve yan dal seçenekleriyle mutlaka hayallerine yardımcı olacak süreçleri başlattıklarını kaydeden Çetinsaya, tekrar tüm öğrencilere başarılar diledi.      
 
Kendi kızının da sınava gireceğini dile getiren Çetinsaya, “Tıpkı ona da tavsiye ettiğim gibi sınava girecek öğrencilerimize bu tür tavsiyeleri çok da duyuyorlar ama gerçekten hayat 160 dakikadan ibaret değil. Gerçekten de girecekleri sınav hayatlarının en önemli sınavı değil. Mutlaka rahat olsunlar. Yeteri kadar çalıştılar, çabaladılar, hepsi gayret gösterdiler. İlerideki hedeflerini düşünerek önemli olan stressiz bir şekilde sınavlarını vermeleridir. Gerçekten de hayat 160 dakikadan ibaret değildir” dedi.  
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.