Hayalet kente döndü

Hayalet kente döndü

Esed rejiminin Halep'teki 'varil terörü' yaşamı durma noktasına getirdi. Hayalet şehre bürünen Halep'te binalar, tarihi yapılar ve camiler yerle bir olurken sadece geçen ay 500 bin kişi evlerini terk etti. Geride kalanlar ise ölümle burun buruna.

Suriye'de Beşar Esed'e bağlı birliklerin Halep kentine düzenlediği 'varil bombalı' saldırılar yaşamı adeta durma noktasına getirdi. Rejime bağlı hava unsurlarının düzenlediği saldırılar kenti adeta hayalet şehre büründürdü. Çok katlı binalar, tarihi yapılar ve camiler yerle bir olurken, tarihe geçmişe sahip kentte kalanlar hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bazı insanlar ise yanında taşıdıkları birkaç parça eşya ile Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriyor.

 Özgür Suriye Ordusu'nun Halep Valisi Abdurrahman Dedem, Halep'te yaşamak zorunda kalan insanların çaresiz durumda olduğunu ifade ederek bu süreçte en büyük desteği Türkiye'den gördüklerini vurguladı.

BOMBARDIMAN ARTTI

Dedem, 'Halep'e son bir haftada 600 varil bombası atıldı. Birkaç hafta önceye kadar mahalli meclislerimiz çalışmalarını sürdürüyordu. Son günlerde bombardımanlar artınca maalesef sivil işleyiş tamamen durdu' dedi. Suriye'de üç yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta 150 bine yakın insan öldü, 6, 5 milyon insan evlerini terketti.

Mesekin'e aralıksız saldırı

Esed rejimine bağlı helikopter, ülkenin ikinci büyük kenti Halep'te muhaliflerin denetiminde olan Mesekin Hananu bölgesini yine varil bombalarıyla vurdu. Saldırıda çok sayıda ev ve işyeri yeri yıkıldı. Ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda dün 3'ü kadın birisi çocuk toplam 39 kişi öldü.

IŞİD Azez'den çekildi

Suriye'nin kuzeyinde bazı bölgeleri kontrol altında tutan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Azez'deki kuvvetlerini Al-Bab ve Rakka yönüne sevk ediyor. IŞİD'in Azez'den büyük ölçüde çekildiği ve çekilmenin devam ettiği bildirildi. IŞİD böylece askeri Miniğ havaalanını ve Türkmenlere ait Çobanbey kasabasını da terk etmiş oldu. IŞİD'in çekilirken helikopterleri yaktı ve bazı tankları tırlarla taşıdı. Muhalif gruplardan Nusra, IŞİD'e Azez'den çekilmesi için beş gün süre tanımıştı. IŞİD'in Türkiye sınırında etkili olması nedeniyle Türkiye-Suriye arasındaki Öncüpınar, Akçakale ve Karkamış sınır kapıları kapalı tutuluyor ve Suriye'ye yardım götüren birçok aracın geçişi sağlanamadığından sınırda uzun araç kuyrukları oluşmuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.