Havayolu gelişimine Türkiye'den destek

Havayolu gelişimine Türkiye'den destek

Türkiye'nin önümüzdeki 7 yılda, Avrupa hava trafiği büyümesine en büyük katkıyı sağlayacak ülke olacağı belirtildi

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı Eurocontrol'ün raporuna göre, Avrupa hava ulaşımının 2014 yılında yüzde 1,2, 2015 yılında ise yüzde 2,7 seviyesinde büyümesi öngörülüyor. Hava ulaşımındaki büyüme, 2017 yılından sonra Avrupa'da havalimanları kapasitesinin yetersizliğinden dolayı yüzde 2,2'ye düşecek. İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ile 2019'dan itibaren bu oran 2,8 seviyesine ulaşacak.

TURİZMİN ETKİSİ BÜYÜK

Mısır'da yolcu sayısının azalmasının tüm Avrupa'yı etkilediği ifade edilen raporda, 'Bununla beraber bu kayıplar turistlerin İspanya ve Fas'a yönelmesi ve Yunanistan'da yüzde 9 daha fazla trafik artışıyla bir miktar telafi edildi. Aynı zamanda Türkiye ile Rusya'da 2013'te görülen büyümenin Avrupada'ki büyümeyi olumlu etkilemesi bekleniyor' ifadelerine yer verildi.

BÜYÜME YÜZDE 7,1

Türkiye'nin hava ulaşımının bu yıl yüzde 7,3, 2015'te ise 7,1 büyüyeceğinin öngörüldüğü raporda, 'Türkiye, önümüzdeki yedi yılda ortalama yüzde 6,9'luk büyümeyle Avrupa'da hava trafiğindeki büyümeye en büyük katkıyı yapan ülke olacak' denildi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.