Havalimanında kazasız yıl için şükür ve dua töreni

Havalimanında kazasız yıl için şükür ve dua töreni

Bu yıl ilk defa yapılan bir uygulamayla dini temsilcilerin katılımıyla 2014 kazasız geçtiği için şükredildi

ABD'nin New York kentindeki John F. Kennedy (JFK) Uluslararası Havalimanı'nda güvenlik için alınan tedbirlerin dışında bu yıl ilk defa yapılan bir uygulamayla dini temsilcilerin katılımıyla 2014 kazasız geçtiği için şükredildi, 2015'te kaza olmaması için dua edildi.

JFK Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Michael Moren, havalimanında bu yıl ilk kez "şükür ve dua töreni" düzenledi. Güvenlik için her türlü maddi tedbirin alındığı JFK Havalimanı'ndaki bir hangarda düzenlenen programda yaklaşık 150 çalışan ve havalimanındaki Katolik, Protestan, Yahudi ve Müslüman ibadethanelerini temsil eden dört din adamı hazır bulundu. 

Törende konuşan Genel Müdür Moran, geçen yıl JFK Havalimanı'nda yolcu sayısının 50 milyondan 53 milyona çıkarak rekor kırdığını ve hiçbir kaza olmadan 2014 yılını tamamladıklarını belirtti. Moran, törendeki din adamlarından 2015 yılında hem yolcu sayısının artması ve hem de bu yılın kazasız geçmesi için dua etmesini istedi.

Moran, geçmişe şükür, geleceğe dua ettiklerini belirterek, ''Güvenli hizmet verebilmek için herkesten yardım talep ediyoruz. Özellikle de bu yardım duayla gelecekse biz buna her zaman açığız'' dedi. Moran, dua programının bundan sonra her yıl tekrarlanacağını söyledi.

JFK, sadece ABD'de değil, dünya genelinde içinde dört ibadethane bulunan tek havalimanı olarak biliniyor.

Programda konuşma yapan Türk imam Ahmet Yücetürk ise Moran'a JFK gibi yoğun bir havalimanında kendilerine dua fırsatı verdiği ve programı geleneksel hale getirdiği için teşekkürlerini iletti. Yücetürk, programda dua etti ve Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.