Havalimanı saldırganı İngiliz ajanı çıktı

Havalimanı saldırganı İngiliz ajanı çıktı

Brüksel Havaalanı'na düzenlenen DAEŞ saldırısını organize eden teröristin İngiliz ajanı olduğu belirlendi.

Türkiye, kanlı havalimanı saldırısının arkasındaki gerçek güçleri bulmak için uğraşırken, Paris ve Brük- sel’deki havalimanında düzenlenen DAEŞ saldırılarıyla ilgili skandal bilgiler ortaya çıktı. İki saldırıyı da organize eden ve geçtiğimiz yıl İstanbul’a da geldiği tespit edilen teröristin İngiliz ajanı olduğu belirlendi.

Belçika Havalimanı saldırısında ortaya çıkan yeni bilgiler İngiliz gizli servisini işaret ediyor. 161 kişinin ölümünden sorumlu tutulan DAEŞ’li terörist, 2 ay önce Belçika’da yakalanarak Brugge’daki bir cezaevine gönderilmişti. Fransa da teröristi almak için Belçika hükümetiyle temas kurdu. Ancak Kraliyet Savcısı, İngiliz istihbarat servisleriyle bağlantısı nedeniyle “süper muhbir” Abrini’nin Fransa’ya verilmesine karşı çıktı.

YENİ KİMLİK VERECEKLERDİ

Haber, İngiliz ve Fransız basınına bomba gibi düştü. İngiliz ve Fransız basınında yer alan haberlere göre İngiliz istihbarat servisleri, Abrini ile kendilerine muhbirlik yapması konusunda çok öncesinden anlaştı. Muhbir olmayı kabul eden Abrini ise DAEŞ’e sızması karşılığında MI5’ten hiçbir ceza almayacağı konusunda garanti ve yeni bir kimlik sözü aldı.

KENDİNİ PATLATMADI KAÇTI

CIA’in akıl hocası MI5 ve MI6’ya muhbirlik yaptığı ortaya çıkan Abrini, Brüksel’deki saldırıda da bütün dikkatleri üzerine çekmişti. Saldırıdan bir gün önce Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir mahallede ev kiralayan Abrini, saldırıyı birlikte gerçekleştirdiği 2 terörist üzerlerindeki bombayı inflak ettirmesine rağmen kendisini patlatmayıp olay yerinden kaçmıştı. Ailesine de öleceğini yazdığı bir mektup bırakmıştı.

İSLAMİ DUYARLILIĞI YOKTU

DAEŞ ile bağlantı kurmadan önce hırsızlıktan ve uyuşturucudan defalarca hapishaneye giren Abrini ile ilgili yakın çevresi de ilginç bilgiler vermişti. Kardeşi Suriye’de DAEŞ için savaşırken ölen Abrini’nin hiçbir İslami duyarlılığı olmadığını hatta yaptığı hırsızlıkların boyutuyla övündüğünü söylemişti.

İSTANBUL’A DA GELDİ

İngiliz istihbarat servisleriyle yakın ilişki kurduğu ortaya çıkan ‘şapkalı adam’ lakaplı terörist-ajan Abrini,  Atatürk Havalimanı'na düzenlenen saldırıdan tam bir yıl önce de Belçika’dan İstanbul’a gelmişti. Yaklaşık bir hafta boyunca İstanbul’da bazı örgüt üyeleriyle temas kurduğu belirlenen Abrini’nin daha sonra muhbirliğini yaptığı İngiltere’ye gittiği, oradan da Fransa’ya geçerek Paris saldırısını gerçekleştirdiği belirtilmişti.

 Güneş

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.