Havalimanı girişlerindeki x-ray’ler kalkıyor

Havalimanı girişlerindeki x-ray’ler kalkıyor

Yolculara büyük sıkıntı yaşatan havalimanı terminal girişlerindeki güvenlik noktaları kaldırılıyor.

İlk etapta deneme amaçlı Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda mayısta başlatılacak uygulamanın, zamanla 9 havalimanında daha devreye girmesi planlanıyor.

Havalimanı terminal girişinde uzun kuyruklar oluşmasına ve zaman kaybına yol açan x-ray’ler nihayet kaldırılıyor. Milli Sivil Havacılık Genel Kurulu’nun, Ankara’da 29 Aralık günü gerçekleştirdiği toplantıda alınan karara göre, uygulama ilk etapta Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı terminal girişindeki güvenlik noktalarının kaldırılması ile başlatılacak. Uygulamanın sorunsuz başlaması için Esenboğa ve Adnan Menderes Havalimanı işletmecisi TAV Havalimanları Holding, TAV Güvenlik ve emniyet birimleri uygulama ile ilgili gerekli hazırlıkları tamamlayacak. Denetimlerde herhangi bir eksiklik bulunmaması halinde, güvenlik noktaları mayıs veya haziranda kaldırılacak. Daha sonra da 6 ay süreyle denetlenecek.

Uygulamanın herhangi bir güvenlik sıkıntısı oluşturmadığı yönünde rapor hazırlanması halinde ise 9 havalimanında daha terminal girişindeki güvenlik noktaları kaldırılacak.

Uygulamanın başlatılacağı havalimanında, yüzde yüz bagaj kontrolüne yönelik son teknoloji ürünü üç boyutlu Patlayıcı Madde Tespit Sistemi (EDS) bulunması gerekiyor. Bu yüzden, EDS cihazı bulunan Ankara ve İzmir’in ardından, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, Antalya, Trabzon, Dalaman, Bodrum, Gaziantep, Erzurum ve Zafer Havalimanı’nda da uygulama devreye girecek.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.