Havalar nasıl olacak?

Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Antalya'nın kuzey, Isparta'nın güney ilçelerinde, öğleden sonra Kıyı Ege, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Aydın, Manisa, Düzce, Karabük ve Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu, Güney Ege kıyıları, İç Ege, Batı Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Antalya'nın kuzey, Isparta'nın güney ilçelerinde, öğleden sonra Kıyı Ege, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Aydın, Manisa, Düzce, Karabük ve Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Balıkesir'in batı kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kıyı Ege, Aydın ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile öğleden sonra Adana'nın iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Antalya'nın kuzey, Isparta'nın güney çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin kuzeybatısı ile öğleden sonra kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Düzce, Karabük ve Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Çorum, öğleden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin kuzeyi ile Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin batısında güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Sabah

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.