Havalar nasıl olacak?

Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Van'ın güney ilçeleri, Muş, Hakkari, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Van'ın güney ilçeleri, Muş, Hakkari, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BACA VE SOBA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Yurdun doğu kesimlerinde görülecek kuvvetli lodos nedeniyle meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (30-80 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Bu gece Karadeniz, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde hafif ve yer yer orta kuvvette don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyette bulunan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölge genelinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), zamanla Doğu Akdeniz'de kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Sivas çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s), zamanla doğusunda kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölgenin doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerine kadar Van'ın güney ilçeleri, Muş, Hakkari, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s), zamanla batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerine kadar Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.