Havalar nasıl olacak?

Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile akşam saatlerinden itibaren doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Öğle saatlerinde Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzey kesimlerde 4 ila 6 derece olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden, doğu bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğleden itibaren ülke genelinde yer yer kuvvetli (30-60 km/s), Orta ve Doğu Karadeniz Kıyıları ile Sinop çevrelerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BACA VE SOBA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Yurdun doğu kesimlerinde görülecek kuvvetli lodos nedeniyle meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden, doğu bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden, öğleden itibaren yer yer kuvvetli (30-60 km/s), Orta ve Doğu Karadeniz Kıyıları ile Sinop çevrelerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI; Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğle saatlerinde bölgenin güney ve doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde bölge genelinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra Kıyı Ege'de kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile öğleden sonra bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra Göller Yöresi'nde kuzey yönlerden, Doğu Akdeniz'de güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile öğle saatlerinde bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölge genelinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s), Sinop çevrelerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) ve kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, kuzeydoğusu ile zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinde bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt ile öğleden sonra bölgenin kuzey kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinde bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.