Havacılığın geleceği İstanbul'da masada

Havacılığın geleceği İstanbul'da masada

Harp Akademileri Komutanlığı'nda düzenlenen Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı'nda geleceğin hava kuvvetleri masaya yatırıldı.

Konferansa toplam 20 ülkeden hava kuvveti komutanı, NATO'nın en üst düzey iki havacı komutanı ve çok sayıda yerli ve yabancı akademisyenin katıldı.

ÖZTÜRK : İNANDIRILMIŞ VE EĞİTİLMİŞ PERSONELDEN DAHA İYİ BİR SİLAH YOKTUR

ICAP Konferası'nın açılışı yapan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, günümüz şartlarında hava gücünün atmosferden uzaya oradan da siber uzaya taşındığını söyledi.

Düşmanın silah olarak bilgi yoğun teknolojileri çok fazla kullandığını belirten Orgeneral Akın Öztürk, şöyle konuştu: "Günümüzde klasik savaşlardan çok yeni nesil teknolojilerin hâkim olduğu silahlarla operasyon yapılıyor. Bu teknolojinin takibi çok önemli. Hava Kuvvetleri bugün uzaydan ve siber uzaydan gelecek tehditlere hazır. Ancak her ne kadar farklı silahlar geliştirse de bu gelişmelere karşı yine en önemli silahın eğitilmiş personeldir. Geleceğin havacıları için iyi bir eğitim programı yapılmak zorundadır. Personele yapılan yatırım, geleceğe dönük çok önemlidir. İnandırılmış ve eğitilmiş personelden daha iyi bir silah yoktur"

“UKRAYNA KRİZİ ÇOK HIZLI GELİŞTİ"

İlki 2013'te yapılan toplantıda gelecek nesil konseptlerin tartışılırken iki yıl sonra bunların değişen ihtiyaçlar nedeniyle çok kısa sürede uygulanmaya başladığına dikkat çeken Orgeneral Akın Öztürk, artık asimetrik savaş unsurlarının normal operasyonların önüne geçtiğini ifade ederek şöyle konuştu, “Örneğin Ukrayna krizi. Buradaki operasyon farklı açılardan çok hızlı gelişti. Etkin bir hava gücü için sorumluluğumuz içinde uzay ve siber uzay da var. Hava ve uzay gücü tek başına operasyon yapabilen bir güç haline geldi" 

ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULACAK

Hava Kuvvetleri içinde hava-uzay-siber uzay konularında araştırma yapacak bir araştırma merkezi için de çalışmaların başladığını belirten Orgeneral Öztürk, gerekli adımların kısa sürede atılacağını söyledi.

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.