Havaalanında bayram kuyruğu yok

Havaalanında bayram kuyruğu yok

DHMİ Genel Müdürü Birdal, "Bu bayram kuyruk göremeyeceksiniz. Çünkü gerek pasaport gerek güvenlik gerekse de uçağa biniş tarafındaki arkadaşlarımız, tüm hizmet veren birimler,bu hizmeti süratli şekilde sürdürüyolar" dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, "Her şeye rağmen bu bayram kuyruk göremeyeceksiniz. Çünkü gerek pasaport gerek güvenlik gerekse de uçağa biniş tarafındaki arkadaşlarımız, tüm hizmet veren birimler, resmi ve özel kurum, kuruluşların hepsi koordinasyon içerisinde çalışarak bu hizmeti süratli bir şekilde sürdürüyorlar" dedi. 
 
Birdal, Atatürk Havalimanı'nda bayram öncesi yoğunluğuyla ilgili incelemeler yaparken gazetecilere hava trafiğinde de bayram nedeniyle ciddi yoğunlukların yaşandığını söyledi. 
 
Atatürk Havalimanı'ndan günde ortalama 150 binin üzerinde yolcunun giriş-çıkış yaptığını belirten Birdal, "Almış olduğumuz tedbirler sayesinde yolculara daha rahat, konforlu ve hızlı hizmet verebiliyoruz" dedi.
 
Yolcu sayısının bugün daha da yukarılara çıkacağını tahmin ettiklerini kaydeden Birdal, "Her şeye rağmen bu bayram kuyruk göremeyeceksiniz. Çünkü gerek pasaport gerek güvenlik gerekse de uçağa biniş tarafındaki arkadaşlarımız, tüm hizmet veren birimler, resmi ve özel kurum, kuruluşların hepsi koordinasyon içerisinde çalışarak bu hizmeti süratli bir şekilde sürdürüyorlar" diye konuştu. 
 
"397 ek sefer talebi geldi"
 
Birdal, bayram yoğunluğu nedeniyle 4 Ağustos'a kadar gerekli tüm tedbirlerin alındığını aktararak şöyle devam etti:
 
"Türkiye genelinde 25 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arası için 397 ek sefer yapılacağı konusunda swot talebi geldi. Talepleri de mümkün olduğunca karşılayacağız. İhtiyaç duyulan ilave seferlere de hizmet verecek şekilde vatandaşlarımızın bilet bulamama, uçamama gibi problemi olmadan, rahatlıkla sevdiklerinin yanında geçirmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."
 
"Yarın itibariyle 'Taksi yolu' dediğimiz yolu açacağız"
 
Atatürk Havalimanı'ndaki inşaat çalışmalarınında devam ettiğini hatırlatan Birdal, "Bunların önemli bir kısmını yarın itibariyle hizmete açacağız. Dolayısıyla bayram öncesi uçak sirkülasyonu itibariyle de ciddi bir rahatlık sağlanmış olacak. 'Taksi yolu' dediğimiz yolu açacağız. Her iki pistte de geçiş imkanları sağlanmış olacak. Böylelikle bazı zamanlara kilitlenen kavşak noktasını açmış olacağız" dedi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.