Hava sıcaklığı azalacak

Hava sıcaklığı azalacak

Hava sıcaklığının hafta sonunda ülkenin kuzey ve iç bölgelerinde biraz azalması, bekleniyor.

Hava sıcaklığının hafta sonunda ülkenin kuzey ve iç bölgelerinde biraz azalması, güney kıyılarında ise artması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Birkaç gündür ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda yurdumuzun kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde ise artacağı tahmin ediliyor.

13.07.2015 Pazartesi günü hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ancak 14.07.2015 Salı gününden itibaren tekrar artarak Bayrama kadar ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yurdumuzun yarın Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği bekleniyor.

Yarın yurdun kuzeyi ile güneybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimi, Isparta, Burdur, Konya, Denizli’nin güneyi ile Antalya ve Muğla’nın iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri görüleceği tahmin ediliyor.

12.07.2015 Pazar günü Orta ve Doğu Karadeniz ile Ardahan çevrelerinde 13.07.2013 Pazartesi günü Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri görüleceği, diğer bölgelerimizin ise parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki hafta salı, çarşamba ve perşembe günleri ülkemizde yağış beklenmiyor.

Karadeniz bölgesinin ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinin genel olarak parçalı bulutlu diğer yerlerin açık ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor" denildi.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.