Hava durumu

Hava durumu

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu dışında yurt genelinin genellikle yağmur ve sağanak yağışlı, Güney Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının gök gürültülü sağanak, gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusu ile Bayburt ve Gümüşhane'nin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı bekleniyor. Sabah ilk saatlerde Doğu Karadeniz'de sis görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Lodosla birlikte ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle; güney yönlerden Ege'de kuvvetli (40-60 km/s), Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ile birlikte İç Anadolu'nun güney ve doğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BACA VE SOBA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Yurdun iç ve batı zamanla doğu kesimlerinde görülecek kuvvetli lodos nedeniyle özellikle gece saatlerinde meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın güney yönlerden Ege'de kuvvetli (40-60 km/s), Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu ve zamanla Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; doğu kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde hafif olmak üzere bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, zamanla batı kesimleri çok bulutlu, Burdur, Isparta ile akşam ve gece saatlerinde Antalya çevrelerinin sağ

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.