Hava durumu

Hava durumu

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinde görülecek yağışların; Bitlis, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batıda kuzey ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; Bitlis, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Lokal su baskını, ani sel, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde doğusunda pus hadisesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı ve çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve K.Maraş çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinin yağmurlu, Artvin çevrelerinin karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra Orta karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğusu ile Elazığ, Bingöl, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Bitlis, Hakkari ve Ağrı çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.