Hatuniye’den ‘Şehitlerimizi Anma’ sempozyumu

Hatuniye’den ‘Şehitlerimizi Anma’ sempozyumu

Yalnızca bayanlara yönelik olan program; ayet, hadis, sünnet ve Risale-i Nur ışığında açıklanacak

Risale Haber-Haber Merkezi 

Hatuniye Eğitim Merkezi, bayanlara yönelik “Din, Vatan, Millet Sevgisi ve Şehitlerimizi Anma Programı” adlı sempozyumu düzenleyecek. Yapılan açıklama şöyle:

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, çıkmış olduğu iman davası yolunda, “Madem ben de bu vatanın bir evladıyım, bu vatanın saadetine hizmet etmek, benim için farzdır” diyerek hem kalemi hem de yeri geldiğinde kılıcıyla vatanına hizmet etmiş ve bunu bir hizmet düsturu olarak miras bırakmıştır.

Bu mirasa sahip çıkma adına, Hatuniye Hanım Hizmetleri, evvela vatan sonra alem-i İslam sathında birlik, beraberlik ve uhuvvet değerlerimizi kuvvetlendirmek ve şehidlerimizi yad etmek için, bir program hazırlamıştır.

Yalnızca bayanlara yönelik olan “Din, Vatan, Millet Sevgisi ve Şehitlerimizi Anma Programı” adlı sempozyumda, vatana ve millete hizmetin önem ve gerekliliği, Ayet, Hadis, Sünnet ve Risale-i Nurlar ışığında açıklanacak.

Bu uğurda şehitlik mertebesine erme şerefine eren ilk İslam şehitlerinden, Kudüs ve İstanbul şehitlerine, milli mücadelede destan yazan Çanakkale şehitlerinden Sarıkamış şehitlerine kadar tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad etmek üzere tertiplediğimiz programımız;

Anadolu yakasında 22 Mayıs 2016 tarihinde Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde,
Avrupa yakasında ise İstanbul’un Fetih Yıldönümü olan 29 Mayıs 2016 tarihinde Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde saat 14:00-17:30 arasında gerçekleştirilecek. Tüm hanım ve genç kızlarımızın davetlidir.

hatuniyeafis.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.