Hatipoğlu, hadis ve peygamber düşmanlarına karşı uyardı

Hatipoğlu, hadis ve peygamber düşmanlarına karşı uyardı

Kimse kendisini dev aynasında görmesin. Kibre, hasede, büyüklenmeye yer yok...

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinlerinde sevenleriyle bir araya gelen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Bize karşı oynanan oyunlara karşı ülke olarak dimdik ayakta durmalıyız. Birbirimize kucağımızı açmalıyız" dedi.
 
BİRBİRİMİZE KUCAĞIMIZI AÇMALIYIZ
 
Esenlerlilerin yoğun ilgi gösterdiği Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, sohbetine birlik, beraberlik mesajları vererek başladı. İslam aleminin ve ülkemizin zor bir dönemden geçtiğine vurgu yapan Hatipoğlu, "Dünyayı yöneten süper  güçlerin gayesi, Müslümanlar arasında fitne çıkartıp kardeşi kardeşe vurdurmak ve silahlarını satmak. Bu oyuna karşı ülke olarak dimdik ayakta durmalıyız. Birbirimize kucağımızı açmalıyız" dedi.

KİMSE KENDİSİNİ DEV AYNASINDA GÖRMESİN
 
Müslümanları hadis ve peygamber düşmanlarına karşı da uyaran Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu,peygamberlerin hayatlarından kıssalar da anlattı. Kur'an-ı Kerim'in hem peygamberler hakkında İncil ve Tevrat'taki yanlış ifadeleri düzeltmek hem de Müslümanlara mesaj verdiğini belirterek, "Hz. Adem'den Peygamber Efendimize (asm) kadar tüm peygamberlerin ortak özelliği, dünya hayatında ağır imtihanlarla muhatap olmaları. Onun için kimse kendisini dev aynasında görmesin. Kibre, hasede, büyüklenmeye yer yok. Kendimizi Hz. Nuh'un gemisinde, diğer insanları tufanda görmeye hakkımız yok. Bunları yeniden düşünerek tövbe, istiğfarda bulunarak Ramazan ayının bereketinden yararlanalım inşallah" diye konuştu.
 
Sohbetini dua ile bitiren Hatipoğlu'nun ettiği dualara binlerce Esenlerli hep birlikte el açıp, 'Amin' dedi.

10 BİN HATİM 100 BİN DUA

Hatipoğlu'nun ardından meydanı dolduran vatandaşlara seslenen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ramazan’ın heyecanın zirveye ulaşacağı Kadir Gecesi’nde tüm Esenlerlileri "10 Bin Hatim 100 Bin Dua Buluşması" için Dörtyol Meydanı’na davet etti.
 
Program Ahmet Hakan Karagül'ün konseri ile son buldu. Sevilen eserlerini seslendiren Karagül'e zaman zaman Esenlerliler de hep birlikte eşlik ettiler. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.