Hatay'ın en zenginlerindendi: 20 çeşit kahvaltıyı beğenmedik Allah bize ceza verdi

Hatay'ın en zenginlerindendi: 20 çeşit kahvaltıyı beğenmedik Allah bize ceza verdi

Deprem, yaş, statü, makam ayırt etmedi, milyonlarca kişinin hayatını etkiledi. İş insanı Mehmet Bulanık, Hatay'ın en büyük zincir marketlerinin sahibiydi. 23 marketinden 20'si ve 8 evi yıkıldı. Şimdiyse çadırda yaşıyor

6 Şubat saat 04.17'de, binlerce insan öldü, evler yıkıldı, aileler parçalandı, hayatlar bir anda karardı. Gerideki hikayeler can acıttı. Kimsenin hayatı eskisi gibi devam etmedi.

Hayatı bir anda değişenlerden biri Hatay'ın en varlıklı isimlerinden Mehmet Bulanık oldu. O, Hatay'ın en büyük zincir marketlerin sahibi. 23 marketi vardı, geride sadece 3'ü kaldı. Kurduğu çadırda hayata tutunmaya çalışıyor, anlattıkları yürekten etkiliyor. Onunla çadırında bir araya geliyoruz.

"ALLAH BİZE CEZA VERİR"

"Bir pazar günü sabahleyin erken uyandım, eşim kahvaltı hazırlıyor. ‘Kahvaltı hazır’ diye seslendi, ben mutfağa geçtim. Şöyle bir baktım mutfak masasında çatalı koyacak yer yok. Kapının önünde durdum eşime de çocuklarıma da şunu söyledim, ‘Allah bize ceza verir. 20 çeşit kahvaltı sofrası koymuşsun lütfen yapmayın.’ Bir de benim ortanca oğlan Eymen, böyle oturmuş. ‘Oğlum kahvaltı yapsana’, ‘yiyecek bir şey bulamıyorum.’ ‘Ne için oğlum bulamıyorsun?’ ‘Ton balığı yoksa ben yemem.’

"O zaman ben şunu söyledim çocuklarıma ki depremden sonra onlara hatırlattım dedim ki: ‘Hatırlıyor musunuz ben sizi uyarmıştım. Şu an bir tane soğuk sandviçle günümüzü bitiriyoruz ve yine doyuyoruz.’ Bu kadar 20 çeşit kahvaltının içinde ton balığı yoksa yemem diyen çocuklarımız bundan inşallah ders çıkarırız.

"Depremi yaşadık, çadırda yaşamaya başladık. Tabi çadırı sağ olsun devletimiz bize gönderdi, biz hemen kurduk elimizdeki süngerlerle elimizdeki birkaç şeyle doldurduk. Şimdi çay yapacağız, kimsede çaydanlık yok. Benim oğlana dedim ki, oğlum şu depoda eskiden depocular çay yaparlardı gelin bakalım. Şu görmüş olduğunuz çaydanlığı bulduğum zaman bakın kapağı yok, biraz da yıkadım simsiyahtı bu. Bunu gördüğüm zaman, inanın Fulya Hanım, hazine buldum zannettim o kadar çok sevindim ki sonra dank etti. Oğluma dedim ki, ‘Oğlum görüyor musun o kahvaltı sofrasından şu çaydanlığa seviniyoruz.’ Baba dedi, ‘Neredeyse çifte telli çalıp oynayacağız çaydanlık bulduk diye.’ Yani insanoğlu ne oldum demeyecek ne olacağım diyecek. Bir gün böyle, ikinci gün çok farklı olabilir ama önemli olan bütün bunları anlaması bunlardan ders çıkartması."

CnnTürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum