Hatay'da sel felaketi

Hatay'da sel felaketi

Hatay'ın Erzin ilçesi Kaplıcalar mevkisindeki sel baskını nedeniyle ilk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğü, kayıpların olduğu bildirildi.

İlçede dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle sel baskınları meydana geldi.  İsmet Ilıca Kaplıcaları mevkisinde etkili olan sel, evlere, iş yerlerine ve araçlara zarar verdi.
 
Sele kapıldığı belirtilen Osman Başaran'ın (50) cesedi 5 kilometre uzaklıkta bulunurken eşi Zübeyde Başaran'ın da kayıp olduğu bildirildi. Bazı kişilerden de haber alınamadığı öğrenildi.
 
Olay yerine çok sayıda arama-kurtarma ekibi sevk edilirken bölgede belediye ait iş makineleri çalışıyor.
 
Sele kapılan iki kişinin cenazesine ulaşıldı
 
Hatay Valiliği, Erzin ilçesinde sele kapılan iki kişinin cenazesine ulaşıldığını bildirdi.
 
Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, saat 01.00 sıralarında şiddetli yağış nedeniyle Erzin ilçesi Başlamış Mahallesi'nde bulunan İçmeler mevkisinde sel meydana geldiği belirtildi.
 
İlk bilgilere göre iki kişinin hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:
 
"Elde edilen ilk bilgilere göre, gece boyu süren yoğun yağış nedeniyle oluşan sele kapılan vatandaşlarımızdan Osman Başaran (59) ile kimliği henüz belirlenemeyen bir kadının cansız bedenine ulaşıldı. Pansiyonlar bölgesinde sele kapılarak kayıp olduğu değerlendirilen 4 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları, ilimiz AFAD ekiplerinin yanı sıra Adana Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden takviye gelen ekiplerin de katılımıyla yoğun biçimde sürdürülmektedir."
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.