Hatay'da künefe izdihamı

Hatay'da künefe izdihamı

Hatay'ın Anavatana katılışının 75'inci yıl dönümü dolayısıyla 75 metre uzunluğunda künefe hazırlandı. İzdiham oluşturan vatandaşlar künefeyi dakikalar içerisinde tüketti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen Künefe şöleninde izdiham yaşandı. Künefe ustalarının dağıtımda yetersiz kalması nedeniyle kurulan setleri atlayarak geçen vatandaşlar kimi zaman çatalla, kimi zaman elleriyle künefeyi dakikalar içerisinde tüketti.
 
400 KİLO TEL KADAYIF KULLANILDI
 
75 metrelik künefeyi 2 haftalık bir süreç içerisinde hazırladıklarını anlatan künefe ustası Mustafa Yılmaz, künefenin 400 kilo tel kadayıf, 250 kilo peynir, 200 kilo şeker ve 80 kilo tereyağı ile 4 bin kişiye servis edilmek üzere hazırlandığını söyledi.
 
SAVAŞ KÜNEFE ÇEVİRDİ, ŞERBET DÖKTÜ
 
Hazırlanan künefenin dağıtımı sırasında konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise Hatay'da kardeşlik ortamının tüm dünyaya örnek olması dileğinde bulundu. Sembolik olarak pişirilen künefeyi tepside çeviren ve 75 metrelik künefenin şerbetini döken Başkan Savaş, tüm Hatay halkı ile paylaşmak için künefe şöleni düzenlediklerini söyledi.
 
Ortadoğu'da yaşanan acıya kayıtsız kalmadıklarını ve Hatay festivali kapsamında tertiplenen tüm konserlerin iptal edildiğini de söyleyen Savaş, şöyle konuştu: "Hem Filistin'de hem de Ortadoğu'da yaşanan bir çok acı var. Bu acıları yaşayanların çoğunluğu Müslüman kardeşlerimiz. Bu acıları paylaşmak adına konserleri iptal ettik."
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.