Hastane yöneticisine karne

Hastane yöneticisine karne

Kamu hastane birlikleri ve sağlık tesisleri 6 ay ve/veya bir yıllık dönemlerde verimlilik karnesi ile performans değerlendirmesine tabi tutulacak

Kamu hastane birlikleri ve sağlık tesisleri 6 ay ve/veya bir yıllık dönemlerde verimlilik karnesi ile performans değerlendirmesine tabi tutulacak, birliğin başarı grubunun düşmesi veya belirli durumlarda üst gruba çıkamaması gibi nedenlerle genel sekreterin görevine son verilecek.
 
Kamu Hastane Birlikleri Verimlilik Değerlendirmesi Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Düzenlemeye göre, birlik ve sağlık tesisi verimlilik değerlendirmesi, karne uygulaması ve sağlık tesisinin yerinde değerlendirilmesini kapsayacak.
 
Birlik ve sağlık tesisleri 6 ay ve/veya bir yıllık dönemlerde verimlilik karnesi ile performans değerlendirmesine tabi tutulacak. Verimlilik karnesi oluşturma ve geliştirme usul ve esasları Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından yayımlanacak yönerge ile belirlenecek.
 
Kurum tarafından yapılan değerlendirme sonuçlarına göre birliğin başarı grubunun düşmesi, (D) grubunda devralınması halinde, üçüncü değerlendirmede üst gruba çıkamaması, (E) grubunda devralınması halinde, ikinci değerlendirmede üst gruba çıkamaması, bünyesindeki sağlık tesislerinden birinin ard arda yapılan iki değerlendirmede de grup düşmesi, bünyesindeki (E) grubu olarak devralınan sağlık tesisinin ikinci değerlendirmede bir üst gruba çıkamaması halinde genel sekreterin görevine son verilecek.
 
Başarısızlık sebebiyle genel sekreterin değişmesi halinde diğer birlik yöneticileri ve başarısızlığa sebebiyet veren sağlık tesisi yöneticilerinin sözleşmeleri de sona erecek. 
 
Yönetmelik 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.