Hastane personeline işaret dili eğitimi verildi

Hastane personeline işaret dili eğitimi verildi

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde 16 personele Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından işitme engelli hastalara daha sağlıklı hizmet verilebilmesi için işaret dili kursu verildi.

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Muharrem Erdem, hastanelerinde çalışan 16 personele Türkçe işaret dili alfabesi kursu verildiğini söyledi.Amaçlarının hastaneye gelen işitme engelli hastaların hastalıkları ile ilgili şikayetlerini daha iyi anlayabilmek ve daha kaliteli hizmet sunabilmek olduğunu ifade eden Erdem, 'İşaret dili, işitme engellilerin kendi aralarında iletişim kurarken el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dildir.

Amacımız, sosyal iletişimle birlikte, sağlık ihtiyaçlarına yönelik iletişimi ön planda tutmaktır. Türkçe işaret dili alfabesini, temel kelime ve dil bilgisi yapılarını öğreterek, kursiyerlerin işitme engellilerle bu dil aracılığıyla iletişim kurmasını sağlamaktır. Yaklaşık üç aylık eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz, katılım belgelerini alacak ve bulundukları kurumlarda engellilerle çok rahat bir şekilde iletişim kurabileceklerdir. Hasta-çalışan memnuniyeti açısından iletişim önemi yadsınamaz bir gerçekliktir. Bu eğitim sayesinde, sağlık çalışanı ve sağlık hizmetini en üst düzeyde alabileceklerdir" dedi.

Törene katılan Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk ise duyarlılıklarından dolayı Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi ve Halk Eğitim Merkezi yöneticilerine teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından işitme engelliler için eğitim alan 16 kursiyere sertifikaları verildi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.